NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte - Radončić i SBB su jedina šansa BiH

Avaz.ba

5.9.2018

„Dnevni avaz“, najtiražniji bh. politički dnevnik, u svom današnjem printanom izdanju, između ostalog, otkriva zašto privatne lokomotive imaju uređaje za kočenje, a državne nemaju.

Pročitajte ko je kriv za stravičnu nesreću koja se desila prije desetak dana. Otkrivamo i detalje zakazanog sastanka u Beogradu te koliko BiH traži od Srbije za podjelu vojne imovine.

Naš ugledni kolumnista Bakir Hadžiomerović u „Minuti“ donosi osvrt pod naslovom „Šatorsko deranje i premijerkin ples“. Donosimo i detaljan izvještaj s jučerašnjeg zasjedanja Predstavničkog doma PSBiH te zbog čega je prekinuta sjednica.

Šef kosovske diplomatije Behdžet Pacoli za „Avaz“ je prokomentirao Dodikovo ponašanje zbog kojeg je otkazan sastanak ministara vanjskih poslova članica Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (SEECP). Zbog bahatosti Dodika, prenosi nam Pacoli, put u Banju Luku otkazali su i ministri vanjskih poslova Albanije i Makedonije, a moguće je da na susret ne dođu ni šefovi diplomatija Slovenije i Hrvatske.

- Iznenadio me Milorad Dodik. Mi se znamo odavno. On me svojevremeno pozvao u Banju Luku, čekao jer sam kasnio i onda odveo u odličan restoran, gdje smo dugo razgovarali. I nije to jedini susret koji smo imali - poručuje, između ostalog, Pacoli.

Nakon srebreničkog, raspao se i Općinski odbor SDA u Milićima. Donosimo razloge zbog kojih je stranku napustio predsjednik Skupštine općine Milići Zajim Mahmutović.

U velikoj sali Općine Stari Grad u Sarajevu sinoć je održana unutarstranačka tribina SBB-a, a članovima i simpatizerima ove stranke obratio se akademik Muhamed Filipović. Pročitajte zašto Fahrudin Radončić, lider SBB-a i kandidat za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda, ima podršku uvaženog akademika.

Opasni virus Zapadni Nil odnosi živote u regionu, a jučer je umrla i prva žrtva u našoj zemlji. Pročitajte postoji li razlog za zabrinutost te šta nam je o virusu rekla Milka Mrđa, portparol Instituta za javno zdravstvo RS.

Donosimo nastavak šokantnih detalja o nestancima beba. Nakon jučerašnje priče da su narudžbe za krađu djece išle preko Zenice i Tuzle, u današnjem izdanju „Dnevnog avaza“ pročitajte gdje su djeca nestala iz sarajevskog konvoja.

 U ovom broju donosimo i priču o preminulom Marijanu Benešu, nekada najboljem bokseru Evrope. Šta je o vrhunskom sportisti rekao njegov prijatelj i vjenčani kum Tomislav Kašljević.

Novinari „Crne hronike“ istražili su detalje napada na Nedeljka Savića u selu Donje Oćevije te kako je prošla akcija spašavanja GSS-a na području Lukomira. Također, pročitajte šta se dešava s istragom o ubistvu viteškoga privrednika Joze Kafadara.

U današnjem izdanju donosimo i potresnu priču o porodici Šabanović iz Vražića kojoj treba krov nad glavom.

Na sportskim stranama čitajte šta golman našeg državnog tima Ibrahim Šehić vidi kao izazov na predstojećoj utakmici sa Sjevernom Irskom. Također, saznajte i reakciju Ibrahima Škahića na optužbe da je učestvovao u namještanju utakmica. Pročitajte i zašto je Jozo Šimunović, igrač Seltika, zbunio navijače.

Uz današnji broj možete pročitati i specijalni prilog „Porodica i zdravlje“.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.