SARAJEVO

Predstavnici GS-a o Bećirovićevom nedolasku na sjednicu: Kad god je stani-pani, Denis pani

Bajrović navodi kako je njegov bivši kolega isti potez napravio i kada se donosio Zakon o prebivalištu

Arhiv

Avaz.ba

5.9.2018

Jučerašnja sjednica Parlamenta BiH protekla je u žustrim raspravama o dnevnom redu, na kojem se trebala naći i smjena Dragana Mektića, ministra sigurnosti BiH. 

Sjednici nije prisustvovao Denis Bećirović, zastupnik u Predstavničkom domu BiH, što su kritizirale njegove bivše kolege iz SDP-a, optužujući ga za direktno pomaganje Dodiku u smjeni Mektića.

Do smjene Mektića na kraju nije došlo, ali je na jučerašnjoj sjednici svaki glas bio bitan, ali iz nekog razloga zastupnik SDP-a i kandidat za člana Predsjedništva nije se pojavio na svom radnom mjestu.

Taj njegov potez su prokomentirali Reuf Bajrović i Emir Suljagić, nekadašnje Bećirovićeve kolege iz SDP-a.

- Danas Denis Bećirović nije došao na sjednicu Parlamenta BiH i time je povećao šanse da SNSD i HDZ smijene Dragana Mektića. Izgleda da se veliki patriota i branilac Bosne razbolio. Ovako je isto glasao za Zakon o prebivalištu. Izaberite riječ od ''sramota'' do ''izdaja'' da ovo opišete – napisao je Bajrović na svom Twitter profilu.


Njegov stav je podržao i podijelio Emir Suljagić.

- Tako je to s Denisom Bećirovićem: kad god je stani-pani, Denis pani – dodao je Suljagić.


Podsjećanja radi, Emir Suljagić je Denisa Bećirovića proglasio kao nesposobnog kandidata za Predsjedništvo, te "Dodikovom cukicom", jer kako je rekao: "Ne bi mogao da se nosi sa Čovićem i Dodikom kao ostalim članovima."


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.