SARAJEVO

Oglasili se iz MUP-a KS: Povrijeđena sedmorica policajaca u sukobima s borcima

Avaz

Fena

5.9.2018

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova KS oglasili su se saopćenjem nakon današnjih protesta demobilisanih boraca tokom kojeg je došlo do upotrebe suzavca i fizičkog sukoba. Naveli su da su povrijeđena sedmorica policajaca, a da su uhapšene četiri osobe.

- Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su osiguravali proteste demobilisanih boraca, koji su se održavali ispred zgrade Parlamenta Federacije BiH u ulici Hamdije Kreševljakovića, općina Centar Sarajevo. Učesnici protesta su oko 13 sati krenuli ulicom Obala Kulina bana u pravcu starog dijela grada te je došlo do narušavanja javnog reda i mira i napada na policijske službenike Uprave policije ovog ministarstva. Tom prilikom policijski službenici su upotrijebili sredstva sile prema određenom broju učesnika protesta - istaknuli su iz MUP-a.

Navedeno je da je došlo do povređivanja sedmero policijskih službenika.

- Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 359. KZFBiH (napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti), uhapšena su trojica učesnika protesta, dok je jedna osoba uhapšena zbog počinjenog prekršaja te je, nakon provedenog postupka, otpuštena iz službenih prostorija - naveli su iz policije.

O navedenom je obaviješten tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo, a policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentiranju navedenog događaja, kao i počinjenih krivičnih djela.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.