REAKCIJA

Brigadna udruženja 1. korpusa Armije RBiH osuđuju napad pojedinaca na policiju

Napadom na policijske službenike napala se i država Bosna i Hercegovina

J. Alibegović

Fena

6.9.2018

Savez brigadnih udruženja 1. korpusa Armije RBiH oglasio se dopisom u kojem najoštrije osuđuje napade pojedinaca na policijske službenike te blokadu saobraćajnica i institucija u Sarajevu koje se dogodilo tokom protesta 5. septembra.                   

- Napadom na policijske službenike napala se i država Bosna i Hercegovina za koju su se sigurno, u velikom broju, časno i pošteno borili isti ti policajci koje su neodgovorni pojedinci iz grupe sudionika protesta fizički napali. Pravi borac nikad ne bi napao domovinu za koju smo dali ogroman broj života i prošli velike patnje - navodi se.

U dopisu iz Saveza, za javnost i relevante zakonodavne i izvršne vlasti u FBiH, navode da podržavaju istinske borce i patriote u njihovom zahtjevu za rješavanje statusnih pitanja, ali samo u sklopu zakonskih okvira i dijalogom sa izvršnom i zakonodavnom vlašću a ne napadima na policijske službenike i blokadama normalnog života građana Bosne i Hercegovine.

- Spremni smo, u svako vrijeme i mjesto, pomoći vlastima i borcima da zajednički iznađemo rješenja na zadovoljstvo svih u rješavanju statusnih pitanja boračke populacije - navode iz Saveza.   

Savez brigadnih udruženja 1. korpusa Armije RBiH čine: Udruženje "115 brigada", Udruženje "1. žepska brigada", Udruženje "2. brdska brigada", Udruženje "1. Slavna - 111. Viteška brigada", Udruženje "2. viteška brigada", Udruženje "Borci - Veterani 102. motorizovane brigade", Udruženje "125. brdska brigada", Udruženje "9. brdska brigada", Udruženje "HVO - Brigada Kralj Tvrtko", Udruženje "1. dobrinjska brigada", Udruženje "101. motorizovana brigada".               

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.