REAKCIJA Pravi borac nikad ne bi napao domovinu za koju smo dali ogroman broj života

Brigadna udruženja 1. korpusa Armije RBiH osuđuju napad pojedinaca na policiju

Napadom na policijske službenike napala se i država Bosna i Hercegovina

Fena
06.09.2018 15:27

Foto: J. Alibegović

Savez brigadnih udruženja 1. korpusa Armije RBiH oglasio se dopisom u kojem najoštrije osuđuje napade pojedinaca na policijske službenike te blokadu saobraćajnica i institucija u Sarajevu koje se dogodilo tokom protesta 5. septembra.                   

- Napadom na policijske službenike napala se i država Bosna i Hercegovina za koju su se sigurno, u velikom broju, časno i pošteno borili isti ti policajci koje su neodgovorni pojedinci iz grupe sudionika protesta fizički napali. Pravi borac nikad ne bi napao domovinu za koju smo dali ogroman broj života i prošli velike patnje - navodi se.

U dopisu iz Saveza, za javnost i relevante zakonodavne i izvršne vlasti u FBiH, navode da podržavaju istinske borce i patriote u njihovom zahtjevu za rješavanje statusnih pitanja, ali samo u sklopu zakonskih okvira i dijalogom sa izvršnom i zakonodavnom vlašću a ne napadima na policijske službenike i blokadama normalnog života građana Bosne i Hercegovine.

- Spremni smo, u svako vrijeme i mjesto, pomoći vlastima i borcima da zajednički iznađemo rješenja na zadovoljstvo svih u rješavanju statusnih pitanja boračke populacije - navode iz Saveza.   

Savez brigadnih udruženja 1. korpusa Armije RBiH čine: Udruženje "115 brigada", Udruženje "1. žepska brigada", Udruženje "2. brdska brigada", Udruženje "1. Slavna - 111. Viteška brigada", Udruženje "2. viteška brigada", Udruženje "Borci - Veterani 102. motorizovane brigade", Udruženje "125. brdska brigada", Udruženje "9. brdska brigada", Udruženje "HVO - Brigada Kralj Tvrtko", Udruženje "1. dobrinjska brigada", Udruženje "101. motorizovana brigada".               

NA VRH