MOSTAR

Konferencija „Razvoj zdravstva u FBiH – perspektive“: Nedostatak novca kontinuirani problem

Siguran sam da možemo napraviti mnogo kvalitetniji sistem koji će moći odgovoriti svim potrebama

Sa otvorenja

M.Sm.

6.9.2018

U Mostaru je jučer održana konferencija „Razvoj zdravstva u FBiH – perspektive“ s ciljem identificiranja potencijala, mogućnosti, pozitivne prakse, problema i rješenja, a u svrhu razvoja zdravstvenog sistema FBiH.

Konferencija je održana pod visokim pokroviteljstvom hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića, koji je na otvorenju kazao da je ovo samo jedan u nizu događaja koje treba organizirati, kako bi se svi međusobno educirali, ali i kako bi se zaštitili interesi zdravstva od onih koji taj resor zastupaju pri Vladi FBiH.

- Siguran sam da možemo napraviti mnogo kvalitetniji sistem koji će moći odgovoriti svim potrebama, kada se pojavimo u ulozi pacijenta i da osiguramo jedan novi nivo kada su u pitanju vrijednosti života u Federaciji BiH - rekao je Čović.

Ante Kvesić, direktor Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar, koja je zajedno s Medicinskim fakultetom Mostar, Farmaceutskim fakultetom i Fakultetom zdravstvenih studija organizator konferencije, istaknuo je da je kontinuirani problem u zdravstvu nedostatak novca, ali i improvizacija.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.