BIH

Zvanično: United Media kupila Pink BH u Bosni i Hercegovini

Avaz.ba

6.9.2018

United Media, vodeća medijska platforma u jugoistočnoj Evropi, obogatila je svoj portfolio kupovinom kanala Pink BH.

Pink BH je kanal s nacionalnom pokrivenošću i visokom gledanošću u Bosni i Hercegovini.

- Veoma smo zadovoljni što je Pink BH postao dio portfolija United Medije. Naši gledaoci su navikli na vrhunski sadržaj, tako da će United Medija dodatno uložiti u daljnje poboljšanje raznovrsnosti i kvaliteta Pink BH programa. Naši gledaoci se mogu radovati sjajnoj programskoj šemi za jesen i zimu, s vrhunskim sportskim, zabavnim i dramskim programom - izjavila je Aleksandra Subotić, izvršna direktorica United Medije.

Već od jeseni, Pink BH će s ponosom predstaviti prijenose svih utakmica fudbalske reprezentacije BiH u okviru Lige nacija, novoformiranog takmičenja Evropske fudbalske unije.

Osim ovog takmičenja, Pink BH planira prenositi utakmice nacionalnog tima i za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2020. godine, kao i kvalifikacije "Zmajeva" za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru. Fudbalska poslastica za naše gledaoce bit će i Liga Šampiona, ciklus 2018.-2021., ali i Evropsko prvenstvo u fudbalu 2020., koje će se igrati u 12 evropskih gradova i koje će biti ekskluzivno emitovano na našem kanalu.

Gledaoci će pronaći vrhunsku zabavu uz novu sezonu talent-show programa „Zvezda Granda” kao i ostalih formata iz Grandove kuhinje, „Nikad nije kasno”, „Nedeljni Specijal”, „Praktična Žena”.

Bit će predstavljena i nova jedinstvena dramska serija s elementima humora „Na granici”, koja prikazuje različite krimi, ljubavne i humoristične dogodovštine iz jednog malog sela.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.