BIHAMK

Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na cestama

Zbog sanacionih radova, saobraćaj se preusmjerava u Kaknju, Zenici te Travniku

Arhiv

Avaz.ba

7.9.2018

U centralnim i zapadnim krajevima, na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove te ponegdje u višim predjelima magla i niska oblačnost ovoga jutra smanjuju vidljivost. Savjetujemo oprezniju vožnju i izbjegavanje rizičnih pretjecanja.

Zbog radova na obnovi i sanaciji kolovoza od 6 do 18 sati obustavlja se saobraćaj na regionalnom putu R-445 od silaska sa autoputa A-1 u Kaknju do kružne raskrsnice u Kaknju. Za vrijeme obustave alternativni pravci su:

- za putnička vozila: silazak sa A-1 u Kaknju - Željeznička stanica - industrijska cesta do kružnog toka;

- za teretna vozila i autobuse iz pravca Sarajeva: autoput A-1 isključenje Visoko - regionalni put R-445 i R-443 do kružnog toka u Kaknju,

- za teretna vozila i autobuse iz pravca Zenice: magistralni putem M-17/M-5 Zenica - Bilješevo - regionalni putevi R-445 Bilješevo - Kakanj ili autoput A-1 isključenje Papratnica - regionalni put R-445 Kakanj.

U toku su radovi na rekonstrukciji mosta preko rijeke Vrbas, na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik - Bugojno, zbog čega je saobraćaj teretnih vozila preusmjeren na magistralni put preko Travnika i Donjeg Vakufa, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Sanacioni radovi izvode se i na autoputu A-1 na dionicama Sarajevo zapad - Lepenica i Visoko - Kakanj, kao i na magistralnim putevima M-18 Semizovac - Olovo-Kladanj i M-16.1 Klašnice - Prnjavor.

Zbog radova na rekonstrukciji mosta preko rijeke Usore obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-474 Jelah - Piljužići. Alternativni pravac je Jelah Polje - Sivša - Tešanjka - Jelah, dok vozila do 7,5 t. mogu koristiti i pravac Jelah Polje - Kalošević - Jelah.

Na regionalnom putu R-445 Lješevo - Visoko, zbog radova na rekonstrukciji, vozila saobraćaju usporeno od 7 do 19 sati.

Na graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Napominjemo vozače da je zbog radova u Hrvatskoj i dalje obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi - Dvor, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.