PROMOCIJE Najveći sajam hrane i pića u Turskoj

Vanjskotrgovinska komora BiH s bh. izlagačima na sajmu “Worldfood” u Istanbulu

Sajam se održava od 5. do 8. septembra, a učestvuje više firmi iz naše zemlje

Fena
07.09.2018 11:00

Foto: Vanjskotrgovinska komora BiH

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine (VTKBiH), uz podršku Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i USAID/Sweden FARMA II projekta, ove godine organizirala je izlaganje bh. kompanija na sajmu „Worldfood Istanbul 2018“.

Riječ je o najvećom sajmu trgovine hranom i pićem u Turskoj, koji će ove godine okupiti više od 400 domaćih i međunarodnih proizvođača i više od 15.000 posjetilaca.

- Sajam se održava u TUYAP Fair and Congress Center u Istanbulu od 5. do 8. septembra, a kompanije iz BiH su na štandu C530 u hali 3. Ove godine, osim VTKBiH, na sajmu izlažu bh. kompanije „Bosnaplod“ iz Brčkog, „Kupres Milch“ iz Kupresa, „Meggle“ iz Posušja, „Mladegs pak“ iz Prnjavora, „Mljekara Livno“ i „Vita-Life“ iz Visokog“. Na ovaj način imaju mogućnost predstaviti svoju ponudu potrošačima iz zemalja Evrope, Srednjeg istoka, sjeverne Afrike i Turske - navode iz VTKBiH.

Ciljevi organizacije izlaganja na sajmu jesu promocija bh. kompanija iz oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije, omogućiti kompanijama uspostavljanje poslovnih odnosa s turskim i međunarodnim partnerima, kao i povećati izvoz bh. proizvoda iz tog sektora na međunarodno tržište. 

NA VRH