Opozicija u RS ponovo traži skupštinsku raspravu u slučaju "Dragičević"

BANJA LUKA Dok se traga za istinom i pravdom

Opozicija u RS ponovo traži skupštinsku raspravu u slučaju "Dragičević" Kolegij 28. avgusta nije utvrdio konačni prijedlog dnevnog reda za održavanje ove sjednice

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske (RS) Nedeljko Čubrilović zakazao je za 10. septembar sjednicu Kolegija parlamenta na kojem bi se trebali utvrditi dnevni red i termin održavanje posebne sjednice u vezi sa slučajem "Dragičević". 

Zasjedanje je potpisima ponovo zatražilo 28 opozicionih poslanika, koji su i ovaj put predložili jednu tačku dnevnog reda: "Razmatranje neustavnih i nezakonitih radnji pojedinih predstavnika institucija RS u slučaju ubistva Davida Dragičevića".

Kolegij 28. avgusta nije utvrdio konačni prijedlog dnevnog reda za održavanje ove sjednice, nakon čega ona nije ni zakazana. 

Osim ovog zahtjeva, klubovi zastupnika SDS-a, PDP-a i NDP-a u Narodnoj skupštini uputili su danas zastupničko pitanje ministru unutrašnjih poslova RS Draganu Lukaču u kojem se traži hitan odgovor u vezi sa stanjem sigurnosti u tom bh. entitetu.

- Budući da se u Banjoj Luci noćas ponovo dogodila eksplozija u kojoj je uništena vikendica inspektorice rada u Gradskoj upravi, prošlu noć ubistvo, prije nekoliko dana pokušaj ubistva novinara, slučaj 'Dragičević' i dalje stoji na istom mjestu, na poslovne objekte se ispaljuju zolje, tražimo izričit stav ministra unutrašnjih poslova – vrijedi li i dalje prvi zaključak sa ranije skupštinske sjednice, u kojem se navodi da je stanje sigurnosti stabilno i da pokazuje daljnji pozitivan trend - naveli su u pitanju.

Iz banjalučke policije su ranije saopćili da dosadašnji rezultati ukazuju da su oštećenja na vikendici inspektorice rada u Gradskoj upravi grada Banja Luka nastala usljed ispuštanja plina iz boce za domaćinstvo, te da nisu uočeni tragovi koji upućuju na djelovanje eksplozivne naprave.

Preuzmite aplikacije Dnevnog avaza za Android i iOS.

Povezano
NA VRH