BIH

Molitveni ručak američkog Kongresa u Mostaru 2020. godine

Održavanje ovakvog događaja velika prilika za ovaj grad

Arhiv

Agencije

8.9.2018

Američki Kongres odobrio je održavanje regionalnog molitvenog doručka za 2020. godinu u Mostaru, navodeći kako je o tome u pismu vlasti u tome gradu izvijestio američki kongresmen Robert Aderholt.

U pismu kongresmena Aderholta mostarskom privredniku Daliboru Milošu, koji će biti organizator regionalnog molitvenog doručka, izražava se zadovoljstvo što su lokalni predstavnici podržali tu inicijativu koja je usmjerena ka pomirenju, obnovi suživota i napretku.

- Nadamo se kako će okupljanje za molitveni doručak 2020. na taj način nadahnuti građane, zemlju, zapadni Balkan i cijeli svijet - navodi se u pismu kongresmena Aderholta, prenose agencije.

Miloš, koji je prošle godine učestvovao na molitvenom doručku u Vašingtonu, rekao je kako je inicijativa za održavanje regionalnog skupa u Mostaru velika prilika za ovaj grad.

Rekao je kako se u Mostaru očekuje od 400 do 500 stranih gostiju, od kojih će veliki broj biti dužnosnika iz SAD, uključujući predstavnike vlade i Kongresa SAD, kao i EU te predstavnike svih zemalja jugoistočne i središnje Evrope.

Regionalni molitveni doručak održava se širom svijeta po uzoru na molitveni doručak SAD koji se održava svakog februara u Vašingtonu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.