STAVOVI

Ivanić poručio Vučiću: Ne petljajte se u naše izbore, ni mi se ne trebamo petljati u vaše

Mislim da Dodik previše uvlači rukovodstvo Srbije u predizbornu kampanju

Ivanić: Nije pametno

Vijesti.ba

8.9.2018

Komentirajući navodnu posjetu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića vlastima Republike Srpske dva dana pred izbore, što se predstavlja kao podrška lideru SNSD-a Miloradu Dodiku na izborima, član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda Mladen Ivanić (PDP) je rekao da mu nije poznato hoće li toga biti.

- Prvo, ne znam hoće li toga biti. Ne znam hoće li to biti 5. oktobra. Mislim da Dodik previše uvlači rukovodstvo Srbije u predizbornu kampanju. Na rukovodstvu Srbije je da o tome odluči - kazao je Ivanić.

Ivanić je rekao da je njegov stav da se iz RS ne trebaju petljati u izbore u Srbiji i obrnuto.

- Moj stav je da se ni mi iz RS ne trebamo petljati u izbore u Srbiji, kao što mislim da se i oni iz Srbije ne trebaju petljati u naše izbore. Mislim da rukovodstvu Srbije svi mi koji živimo s ove strane Drine trebamo biti jednaki te da ne smije biti podjele na one koji se više vole i one koji se manje vole - naglasio je Ivanić.

On je uvjeren da će Vučić naći tu mjeru da bude vidljivo da to nije, što se njega tiče, pitanje podrške bilo kojoj od strana.

- Ne bi bilo pametno nikome da u izborima bude na jednoj strani, pa makar to bila i moja. Šta će u slučaju da pobijedi drugi - kazao je Ivanić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.