IZBORI 2018.

U zeničkoj "Areni" SDP otvorio kampanju za izbore u BiH

B. Mahmić

Piše: D. PAŠALIĆ

8.9.2018

U prepunoj zeničkoj “Areni” Socijaldemokratska partija (SDP) BiH otvorila je danas izbornu kampanju za predstojeće oktobarske opće izbore u BiH.

Na samom početku prisutnima su se u ime domaćina obratili Mladen Simić, predsjednik GO SDP-a, i Senaid Begić, predsjednik KO SDP-a Zenica.

Pozitivni odnosi

⁃ Do sada su razvaljivali našu zemlju, vrijeme je da na vlast dođu ljudi koji će graditi zemlju za sve nas, oni koji će graditi pozitivne odnose među ljudima. Mi ćemo se boriti za zemlju za sve nas jer jedino u zemlji za sve nas možemo normalno živjeti - poručio je Begić. 

Najveće ovacije ispratile su govor Nermina Nikšića, predsjednika SDP-a BiH, koji se osvrnuo na skup koji je dan prije njih u “Areni” imala Stranka demokratske akcije (SDA).

- Rekoše mi da su sinoć neki koji su haman 25 godina na vlasti poredali 725 direktora i članova uprava javnih preduzeća i kompanija i poručili: “Kada mi dođemo na vlast.” Pa, dokle više, kome više mogu prodavati priču da oni nisu vlast – poručio je Nikšić.

Posebno je istakao kako su predstojeći izbori presudni i posljednja šansa da se zaustavi propadanje i pustošenje domovine.

- U ovih 30 dana odlučit će se hoćemo li i dalje propadati. Dosta je više podjela i straha! Idemo vratiti ljudima nadu da se može lijepo živjeti u našoj zemlji. Nećete nas više dijeliti i zavađati da kradete ovu državu, uništavati bh. firme i prodavati ih u bescjenje, tjerati mlade, udaljavati nas s evropskog puta… Osigurat ćemo članstvo u NATO i EU – kazao je Nikšić.

Čoviću, Dodiku, Izetbegoviću – vaše vrijeme je gotovo

Impresivnim govorom obratio se i Vojin Mijatović u ime koalicije Proevropskog bloka s kojima na općim izborima nastupa SDP.

- Dragane Čoviću, Milorade Dodiku, Bakire Izetbegoviću, vaše je vrijeme gotovo. To i jeste vaš najveći strah, a ovaj put vam oprostiti nećemo - poručio je Mijatović, držeći u rukama lisice.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.