NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Atak na državnu tužiteljicu!

Avaz.ba

9.9.2018

"Dnevni avaz", najtiražniji bh. politički dnevnik, u svom današnjem printanom izdanju donosi potresnu priču porodice rahmetli Rame Bećirovića iz Željeznog Polja kod Žepča. Bećirović, demobilisani borac koji je bio uhapšen 5. septembra tokom boračkih protesta, a potom pušten, umro je jučer. Pročitajte šta kažu brat i sestra rahmetli Bećirovića te koga optužuju što su prerano ostali bez brata. 

Naši novinari istraživali su i najnoviji slučaj napada na v. d. glavne tužiteljice BiH Gordane Tadić, kojoj je na području Olova, dok se nalazila u službenom vozilu, ugrožena sigurnost.

Saznajte i na koji način Vijeće ministara BiH ucjenjuje Srebrenicu za pola miliona maraka te zbog čega advokati po službenoj dužnosti u Unsko-sanskom kantonu otkazuju usluge u predmetima pred tamošnjim pravosudnim institucijama.

Moguća razmjena teritorija između Srbije i Kosova glavna je tema o kojoj je za naš list govorio kosovski analitičar Agon Malić .

Drugog dana izborne kampanje u BiH SBB BiH održao je veliki skup u Kaknju na kojem je predstavljeno 40 kandidata te stranke za Skupštinu ZDK, a predsjednik Fahrudin Radončić je poručio da bez SBB-a nema uspješnog puta u Evropsku uniju i NATO te u prisustvu velikog broja građana govorio o tome kako je 7. oktobra „referendum za uspješnu, prozapadnu i modernu BiH ili, s druge strane, nastavak mraka i samoizolacije u koji nas uporno gura nekoliko porodica“.

Velikim izbornim skupom u Zenici kampanju je otpočeo SDP BiH, a Nermin nikšić, predsjednik te stranke, između ostalog, istakao je da su predstojeći izbori presudni i posljednja šansa da se zaustavi propadanje i pustošenje domovine.

Naši reporteri bili su s još 15.000 gledalaca na spektakularnim skokovima sa Starog mosta u Mostaru „Red Bull Cliff Diving“ , a u „Avazu“ donosimo i prve utiske pobjednika, Britanca Gerija Hanta i Meksikanke Adrijane Himenez.

U Sarajevu smo slikom i riječju ispratili „Utrku za sve generacije“, s koje donosimo niz zanimljivih detalja.

Na stranicama „Crne hronike“ otkrivamo da su u toku pregovori Tužilaštva Kantona Sarajevo i odbrane Almira Ejubovića , optuženog za smrt tri djevojke, te detalje o pronađenoj puški i vozilu ubice Damira Ostojića.

Sportske strane danas donose između ostalog opširan izvještaj o tome kako su „Zmajevi“ u Belfastu savladali Sjevernu Irsku, a pročitajte i šta je nakon meča rekao selektor Robert Prosinečki.

Saznajte i kakvi problemi uoči nastavka kvalifikacija košarkaške reprezentacije očekuju selektora Jasmina Repešu.

U današnjem „Avazu“ zabavite se uz mnoštvo zanimljivih priča u našem revijalnom prilogu „Panorama“.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.