ČELINAC

Incident: Stanivuković tvrdi da je Dodik na njega nasrnuo fizički

Istinito.com

9.9.2018

U Čelincu se danas dogodio incident kada je, kako je medijima kazao banjalučki odbornik Draško Stanivuković, na njega fizički nasrnuo predsjednik RS i SNSD-a Milorad Dodik.

Naime, prilikom polaganja kamena temeljca za izgradnju mosta na rijeci Vrbanji Stanivuković, koji je inače kandidat PDP-a za NSRS, tvrdi da ga je napao Dodik, prenosi Istinito.com.

Prema izjavama očevidaca, Dodik je prišao Stanivukoviću, opsovao mu, izbio mu telefon iz ruke kojim je snimao polaganje temeljca i gurnuo ga.

Nakon toga, Stanivukovića su fizički napali ljudi iz Dodikovog osiguranja i simpatizeri SNSD-a koji su došli da prate ovaj događaj.

Na snimku koji je Stanivuković objavio na Facebooku može se vidjeti naguravanje.

- Htio sam da i ja postavim kamen temeljac. Imam pravo da prisustvujem događaju kao i svi građani Republike Srpske. Premlaćen sam i protjeran - ogorčen je Stanivuković.

Iz SNSD-a su se oglasili saopćenjem u kojem su naveli da je tokom postavljanja kamena temeljca za novi most na rijeci Vrbanji nekoliko osoba okupljenih oko odbornika PDP-a u Skupštini grada Banja Luka Draška Stanivukovića krenulo s kamenjem u ruci prema Miloradu Dodiku i Željki Cvijanović, nakon čega je reagiralo osiguranje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.