NAJAVA

Danas u „Dnevnom avazu“ čitajte: Nećemo ispuniti očekivanja EU

Piše: Avaz.ba

10.9.2018

„Dnevni avaz“, najtiražniji bh. politički dnevnik, u svom današnjem printanom izdanju objavljuje, šokantnu ispovijest Dragice i Gorana Plauc iz Tuzle koji kažu da će tragati za svojim blizancima rođenim 1993. godine u Tuzli dok su živi, jer ih niko od nadležnih nije uvjerio da su umrli, kako im je to rečeno prije 25 godina, niti ima dokaza da djeca nisu ukradena. 

Naši novinari istraživali su hoće li BiH na vrijeme dostaviti dodatne odgovore na Upitnik Evropske komisije, a koji istječe krajem ovog mjeseca.

Bili smo i u Željeznom Polju na dženazi rahmetli Rame Bećirovića, demobilisanog borca koji je nedavno uhapšen tokom boračkih protesta u Sarajevu, a samo nekoliko dana nakon toga je umro. Porodica i prijatelji i jučer su prozivali krivce za smrt rahmetli Rame.

Naš ugledni kolumnista Bakir Hadžiomerović u "Minuti" „secira“ posjetu srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića Kosovu u novom tekstu pod naslovom "Kosovska balvan revolucija".

Enver Kazaz, ugledni profesor Filozofskog fakulteta u Sarajevu, u najnovijoj kolumni za „Dnevni avaz“ piše o neminovnom kraju bezočne vlasti na oktobarskim izborima.

Na stranama rezerviranim za izbornu kampanju donosimo izvještaj o velikom skupu Saveza za bolju budućnost BiH u Stocu s kojeg je Fahrudin Radončić, lider te stranke, odaslao značajne poruke, a Jasna Duraković, kćerka rahmetli Nijaza Durakovića, otkrila kako je Radončić jedini prijatelj njenog oca koji nakon njegove smrti nije okrenuo leđa porodici Duraković.

Povodom početka izborne kampanje razgovarali smo s Nerminom Ogreševićem, predsjednikom A-sda, koji govori o očekivanjima te stranke od predstojećih izbora i otkriva boji li se izbornih krađa.

Bili smo i na proslavi prvog rođendana Danija Džeke, sina kapitena naše nogometne reprezentacije, i Amre Silajdžić-Džeko, naše poznate manekenke. Saznajte detalje koje smo zabilježili na proslavi te ko je sve bio na Danijevom rođendanu.

Na stranama "Sporta" donosimo priče o očekivanjima selektora „Zmajeva“ Roberta Prosinečkog od sutrašnje utakmice protiv Austrije, ali i promjenama u našem timu.

Saznajte i koje igrače selektor košarkaške reprezentacije Jasmin Repeša čeka na pripremama uoči nastavka kvalifikacija.

Više o sportskim dešavanjima pročitajte danas u revijalnom prilogu „Sport“.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.