BOKSER

Lik i djelo Marka Čolića, koji je uhapšen zbog pokušaja ubistva Vladimira Kovačevića

Trener kum Milorada Dodika

Facebook

rtvbn.com

10.9.2018

Marko Čolić je bokser i član je Kluba borilačkih vještina “Hektor” iz Laktaša. Na Facebook profilu mu piše da je zaposlen u klinici "Zotović", a radi i kao izbacivač u kafiću "Balkan" u Banjoj Luci.

Dana 24. jula 2018. godine na nekim od banjalučkih portala objavljena je vijest da “Marko Čolić u Boriku brani boje Republike Srpske”.

Facebook

Navedeno je sljedeće: 

- U dvorani Borik 21. septembra će se boksati za titulu internacionalnog šampiona u teškoj kategoriji između Rusije, Evrope i ostatka svijeta. Boje Republike Srpske u Boriku u teškoj kategoriji će da brani Banjalučanin Marko Čolić.

Još se kaže da je pokrovitelj ovog sportskog događaja predsjednik Republike Srpske.

Prvi čovjek “Hektora” je Predrag Stanković, sin Bude Stankovića, banjalučkog tajkuna i kum Milorada Dodika.

Predrag Stanković i Marko Čolić. Facebook

Stanković je i jedan od trenera Čolića, koji je, kako MUP RS smatra, izvršio ubistvo u pokušaju Vladimira Kovačevića, novinara BN TV, osnivača portala “Gerila” i blogera.

Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova, i Darko Ćulum, direktor policije RS, saopćili su samo inicijale napadača Č. M. i da ''nema političke pozadine".

Još su rekli da se osumnjičeni "brani šutnjom".

Podsjećamo, Vlado Kovačević brutalno je metalnim šipkama pretučen 26. avgusta, dok se vraćao s posla. Pretučen je metalnim palicama na rasklapanje pred svojim stanom u Banjoj Luci.

Pretukla su ga dvojica napadača, od kojih je jedan, nakon pokušaja ubistva, odbacio metalnu šipku, koju je sutradan našao Vladin otac.

Arhiv

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.