NERVOZA

Mafijaški bilten ne može prežaliti lažno svjedočenje Azre Sarić

Stranačko kvaziglasilo SB želi sakriti da je Izet Nizam bio dugogodišnji kadar SDA

Senad Avdić i braća Čampara: Kafansko planiranje pravosudno-medijskih podvala

Avaz.ba

11.9.2018

Nakon što je Međunarodni tribunal Eulex na Kosovu i pravosnažnom presudom Drugostepenog vijeća oslobodio Nasera Keljmendija, a time posljedično i Fahrudina Radončića, zbog navodnog učešća u ubistvu Ramiza Delalića, mafijaški bilten SB nikako ne može prežaliti da Eulex, kako piše u presudi, uopće nije prihvatio svjedočenje Azre Sarić kao relevantno. 

Produžena ruka državne mafije

Znajući njene lokalno zavičajne veze s braćom Čampara i Senadom Avdićem, nova kuknjava biltena, koji je produžena ruka državne mafije u montiranim procesima protiv Radončića, uslijedila je i nakon oslobađajuće presude u Sarajevu lideru SBB-a i drugima, gdje je Sarićka opet trebala imati glavnu ulogu. 

Raspamećenost ekipe koja želi ukloniti Radončića s političke scene nastavlja se svakodnevnim pamfletima. Za najnoviji, povod je hapšenje Izeta Nizama, bivšeg zamjenika direktora Službe za poslove sa strancima.

On se, naime, sumnjiči da je od 2011. do 2015. godine, kao zamjenik direktora, (u to vrijeme je to bio Dragan Mektić), počinio više krivičnih djela tako što je od ljudi uzimao novac i, kako je izjavio sam Dragan Mektić, varao ljude.

Bilten SB želi sakriti da je Izet Nizam bio dugogodišnji kadar SDA.

Želja da se kriminal SDA-ovih kadrova pripiše bilo kome osim ne onima koji su 2011. izabrali Nizama, stara je taktika državne mafije. 

Podmetanje „Avazu“ da je naš medij znao da se protiv Izeta Nizama vodi istraga, može ličiti samo na rukopis tekstopisaca iz SB, koji imaju ekskluzivne informacije od obavještajnih i policijskih struktura. A da tek ne govori o činjenici da se Senad Avdić ne odvaja od braće Čampara, koji ga suportuju svim mogućim informacijama.

Za razliku od SB, „Avaz“ je, kao i Fahrudin Radončić, pod stalnim atacima petofamilijarne obavještajno-sigurnosne strukture.

Rehabilitacija pravosuđa

Međutim, rehabilitacijom pravosuđa otišli su politički monteri u liku Gorana Salihovića ili Bože Mihajlovića, kojem je upravo počelo suđenje. Otišla je u penziju i njihova mentorica Meddžida Kreso, pa ova nekadašnja pravosudno-medijska hobotnica sada lije krokodilske suze jer i im je jasno da Fahrudin Radončić glatko pobjeđuje za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

Ali, Radončić ovdje nije glavni junak priče. Njima najviše smeta superutjecajni, najtiražniji i najčitaniji „Dnevni avaz“. Njima smeta slobodna riječ, sloboda govora i to što „Avaz“ profesionalno i tačno informira građane, što će raditi i ubuduće.

Inače, „Slobodna Bosna“ pravi cijelu misteriju od toga kako je naš list mogao znati da je Smajo Ećo protjeran iz BiH, na tri godine. Međutim, taj podatak je lako naći ako se otvore portali  „Avaza“, „Nezavisnih novina“, "Glasa Srpske", "Večernjeg lista", "Vijesti.ba", "Klix.ba", "Novi.ba", a vijest je emitirala i Federalna novinska agencija (FENA), ... gdje je objavljeno saopćenje Službe za poslove sa strancima, u kojem je detaljno opisano iz kojih razloga, te da je to učinjeno na bazi zvanične procjene OSA-e.

Iz korektnosti,„Avaz“ neće objaviti detaljan sadržaj tadašnjeg saopćenja Službe za poslove sa strancima od 30. decembra 2015. godine, kao ni kompletno obrazloženje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.