TUZLA

Reakcija Belme Balijagić-Džuho, advokatice i sestre Ade Balijagića

Razna podmetanja i laži, navodi se u pismu

Arhiv

Avaz.ba

12.9.2018

Redakciji portala Avaz.ba pismeno se obratila Belma Balijagić-Džuho, advokatica Ade Balijagića, a u vezi s današnjim saopćenjem Tužilaštva TK.  

Advokatica Belma Balijagić-Džuho u obraćanju tvrdi da hapšenje i određivanje pritvora Adi Balijagiću nije ništa drugo do "pritisak političko-pravosudne mafije da se porodici Faruka Balijagića zabrani daljnji život u BiH". 

- Nakon što je razotkrivena zavjera protiv porodice Balijagić u Kantonalnom sudu u Sarajevu, ona se pokušava nastaviti preko Kantonalnog tužilaštva u Tuzli raznim podmetanjima i lažima - izričita je advokatica.

Ona naglašava kako "ne poriče činjenicu da se Mirnes Matić rođ. Kudumović iz Banovića očešao o vozilo kojim je upravljao Ado Balijagić i da se na Klinici za hirurgiju i ortopediju UKC-a Tuzla nisu mogli izjasniti postoji li kakva povreda ili ne postoji te da se vještak medicinske struke Zdenko Cirhlaž izjasnio kako je Matić zadobio lakše tjelesne povrede".

Balijagić-Džuho smatra kako se ništa od svega ne bi ni desilo, ni hapšenje ni pritvor, da se u konkretnom slučaju ne radi o sinu Faruka Balijagića.

- Da se ne vrši pritisak organa iz Sarajeva prema Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli, ovaj slučaj bi se smatrao klasičnim saobraćajnim prekršajem, a ne razlogom za pritvor - zaključuje advokatica i sestra Ade Balijagića.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.