SEDMA SILA

Brojni novinari svjetskih medija posjetili "Dnevni avaz"

Posebno ih zanimaju izborna kampanja u našoj zemlji i mogući ishodi glasanja

Tokom posjete redakciji ''Dnevnog avaza''

Avaz.ba

12.9.2018

Redakciju "Dnevnog avaza" posjetili su novinari niza svjetskih medija. 

U okviru svoje posjete Bosni i Hercegovini oni su boravili u redakciji našeg lista.

Madeleine Schwartz iz „The New York Reviewa“, Emily Schultheis „Washington Posta“, Michael Kokot, koji izvještava za „Haaretz“ i „Foreign Policy“, Jack Davies, reporter „Guardiana“ i „Politicoa“, Cecile Debarge iz RFI National Radio, Aleksandar Đorđević iz BIRN Srbija, Maja Avo Ziberna sa TV Slovenia, Michael Colborne iz „The Atlantica“, Priyanka Borpujari iz „The Diplomata“, Michael Riedmuller, frilenser iz Australije, Sabine Gusbeth iz njemačkog „Finanzen Verlag Municha“, Prathap Nair, koji piše za „The Hindu“ i „National Geographic“, Jan Koetter iz njemačkog „Medien varlaga“, Jelena Prtorić, koja izvještava za „Le Monde“, „France 24“, „Al Jazeera English“, i Aleksandr Janev s BIRN-a Makedonia zanimali su se za uvjete rada novinara u BiH, vladavinu zakona u našoj zemlji, borbu protiv korupcije...

Novinare su interesirale i solidarnost između kolega te borba protiv lažnih vijesti. 

Pitali su i jesu li novinari životno ugroženi tokom svog posla te se zanimali za detalje nedavnog premlaćivanja kolege iz BN televizije, koji je dopisnik te kuće iz Banje Luke.

S kolegama je, u ime "Dnevnog avaza", razgovarao naš novinar Sead Numanović. 

Kolege iz svjetskih medija u BiH borave u okviru programa Fondacije "Robert Bosch" iz Berlina. Posebno ih zanimaju izborna kampanja u našoj zemlji i mogući ishodi glasanja.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.