REAKCIJE Saopćenje za javnost

SBB: Džaferović ne može biti nivo s kojim bi Radončić ozbiljno razgovarao

Radončić je u vrijeme predloženog snimanja emisije imao dvadesetak stranih novinara i to je usmeno objasnio čelnicima N1

Press-centar SBB-a
12.09.2018 17:15

Povodom saopćenja SDA da su Fahrudin Radončić i Denis Bećirović navodno pobjegli iz debatne emisije sa Šefikom Džaferovićem zakazane na N1, SBB saopćava: 

- Kao super obrazovan čovjek, intelektualac poznat po širokom vokabularu i uspješan poduzetnik, ministar, predlagač više usvojenih zakona, čovjek s impresivnom predratnom, ratnom i poratnom biografijom, Fahrudin Radončić nema niti jedan razlog da bježi od jednog aparatčika i trećerazrednog političara, kojeg je imenovala familija Izetbegović za kandidata, a ne stranačka većina. 

Uostalom, koliko se Radončić boji smotanog Džaferovića, neka SDA pogleda transkripte sa sjednice Državnog parlamenta od 29. avgusta 2013. godine, kada je Radončić, u funkciji ministra sigurnosti BiH, na sjednici Predstavničkog doma potpuno devastirao neelokventnog i vječito ukočenog Šefika Džaferovića.

Uzimajući u obzir ukupan životni rezultat, Radončiću je ispod nivoa da debatuje s Džaferovićem. Za kandidata i određenu funkciju može se prijaviti svako, ali to uopće ne znači da je neki anonimus time stekao pravo da ravnopravno debatuje s Radončićem.  

Uostalom, Pres-centar SDA zaboravlja da se u prošloj kampanji za Predsjedništvo BiH Bakir Izetbegović nije htio pojaviti niti u jednoj debatnoj emisiji, ali je to svako protumačio njegovom strateškom odlukom, a ne kukavičlukom ili strahom, kako to sada SDA prljavo pokušava podvaliti Radončiću ili Bećiroviću.

Zbog objektivnog informiranja gledalaca N1, Radončić je u vrijeme predloženog snimanja emisije imao dvadesetak stranih novinara i to je usmeno objasnio čelnicima N1.

NA VRH