NASTAVAK RASTA

Modernizacija Terminala B: Potpisan ugovor o proširenju Aerodroma Sarajevo

Ukupna vrijednost navedenih projekata je 36 miliona KM

Arhiv

Avaz.ba

13.9.2018

U prostorijama Međunarodnog aerodroma Sarajevo danas su potpisani ugovori između Međunarodnog aerodroma Sarajevo, kao investitora, i renomirane firme ANS DRIVE, kao izvođača, za izvođenje radova na modernizaciji i dogradnji Terminala B, kao i za izvođenje građevinsko-zanatskih i instalaterskih radova na izgradnji administrativno-poslovnog objekta za operativni centar i osoblje.

Ukupna vrijednost navedenih projekata je 36 miliona KM bez PDV-a te se oba projekta finansiraju isključivo iz vlastitih sredstava aerodroma.

Također, ističemo da projekt modernizacije i dogradnje Terminala B, inače vrijedan 30 miliona KM, predstavlja najveći investicioni projekt u historiji Međunarodnog aerodroma Sarajevo.



Sa današnjeg potpisivanja ugovora

Nakon potpisivanja ugovora, direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo Armin Kajmaković je naglasio sljedeće:

- Proširenje putničkog terminala i izgradnja poslovnog objekta za operativni centar i ostalo osoblje predstavlja važne strateške projekte Međunarodnog aerodroma Sarajevo, kojim će se, uz realizaciju drugih projekata, osigurati kapaciteti za daljnji ubrzan rast, kao i osiguranje uvjeta za stalno unapređenje kvaliteta naših usluga, a sve u interesu promocije turističkih, poslovnih i drugih privrednih potencijala šire sarajevske regije i Bosne i Hercegovine u cjelini."

Direktor firme ANS Drive Asmir Dževlan je izjavio:

- Zahvaljujem na ukazanom povjerenju i s velikim zadovoljstvom najavljujemo skori početak radova na proširenju Međunarodnog aerodroma Sarajevo. Ovo je još jedan od velikih poslova za našu firmu i posebno naglašavamo naše zadovoljstvo i zbog činjenice da smo zadovoljili vrlo kompleksne i visoke zahtjeve koji su bili definirani tenderskom dokumentacijom - rekao je Dževlan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.