BANJA LUKA Pres-konferencija oca ubijenog mladića Davida

Davor Dragičević: MUP RS sve zna, imena ubica čuvam za Strazbur

Zna se ko je umiješao politiku u ovaj slučaj

Fena
14.09.2018 14:16

Foto: Arhiv

Davor Dragičević, otac stradalog banjalučkog mladića Davida, tvrdi da će taj slučaj završiti u Sudu u Strazburu, jer, mišljenja je, nadležne institucije Republike Srpske ga ne žele riješiti. 

Kaže da je njegov sin ubijen, a da "cijeli MUP RS zna ko ga je ubio".

- Iza ubistva Davida Dragičevića stoji RS i ovaj slučaj se može riješiti za dvije minute i ne trebaju nikome ni izbori ni predizborna kampanja - ustvrdio je Dragičević na konferenciji za novinare u Banjoj Luci, na kojoj je prikazan i video povodom šest mjeseci od stradanja ovog mladića.

Naveo da on nije umiješao politiku u sve ovo.

- Zna se ko je umiješao politiku u ovaj slučaj – ustvrdio je.

Dragičević kaže da će 5. oktobra doći "kod sina na trg, pošto na groblje ne može".

Rekao je da je njegov sin "otet u centru Banje Luke, šest dana silovan, maltretiran, masakriran i na kraju bačen u kanalizaciju s jasnom porukom nalogodavaca, egzekutora, šta se svima može dogoditi, ukoliko budu protiv njih".

Vlastima i opoziciji je poručio "da je stvarao RS i nije njen rušilac, ali ne želi živjeti u sistemu koji već šest mjeseci zataškava organizirano ubistvo 21-godišnjaka".

Ustvrdio je kako je svjestan da, kako se bliže izbori, će biti sve veći pritisak lično na njega i članove grupe "Pravda za Davida".

Na konferenciji za novinare pokazani su dokumenti koji, kako je rečeno, osporavaju sve što je izrečeno na konferenciji za novinare u banjalučkoj policiji 26. marta, nakon što je pronađeno tijelo Davida Dragičevića.

Oglasi

NA VRH