IZBORI 2018.

Sa skupa PDA u Bučiku poručeno: Put Mirsada Kukića vodi u pobjedu i razvoj lokalnih zajednica

Prisutnima su se obratili kandidati sa liste Općinskog odbora PDA Banovići za Opće izbore 2018. godine, kao i gosti iz prijateljskih općina Srebrenik i Gradačac

E. Sk.

15.9.2018

Pokret demokratske akcije Banovići večeras je u mjesnoj zajednici Bučik održao još jedan predizborni skup na kome su predstavljeni kandidati za sve nivoe vlasti. 

Prisutnima su se obratili kandidati sa liste Općinskog odbora PDA Banovići za Opće izbore 2018. godine, kao i gosti iz prijateljskih općina Srebrenik i Gradačac.

Edisa Tahirović Softić kandidatkinja za Skupštinu TK kaže da je došla iz Gradačca prvenstveno da se zahvali predsjedniku dr. Mirsadu Kukiću što je u Gradačac donio 15 miliona konvertibilnih maraka. – Donio je više nego što su sve politike u zadnjih 20 godina donijele u Gradačac sagradivši školu poslije 20 godina drugih politika i obećanja, kazala je Tahirović-Softić.

- PDA će se potruditi da više ne gasimo svjetla u našim mahalama, da naš narod ne ide iz najdraže nam i jedine države Bosne i Hercegovine. U PDA se zna da je žena ona koja je spona između članova svoje porodice čineći je snažnom i upravo na taj način će osnažiti svaku lokalnu zajednicu i dokazati da nije ono lijepo lice sa plakata, nego da je sposobna hrabra, odana, odlučna, glasna i jasna u svojim ciljevima, kazala je kandidatkinja za Skupštinu TK iz Srebrenika, Amra Mujkanović.

Jedna od jakih i sposobnih žena PDA je i Azra Kahrimanović iz Banovića koja će kao kadar PDA u Skupštini TK insistirati na izmjenama bitnih zakona.

– Insistirat ćemo na izmjenama zakona o pripadnosti javnih prihoda u FBiH kako bi se ispravila višegodišnja diskriminacija većine građana FBiH i osigurala ravnopravna raspodjela javnih prihoda. Zato glas dat Pokretu demokratske akcije znači ravnomjernu raspodjelu prihoda i ravnomjeran razvoj lokalnih zajednica. PDA neće odustati od najvažnijeg projekta, projekta termoelektrane u Banovićima, ali isto tako ćemo podržati izgradnju drugih termo blokova u BiH, naglasila je Karhimanović.

Na političko jedinstvo i glasanje za PDA na ovogodišnjim izborima prisutne je pozvao kandidat za Parlament FBiH Safer Demirović.

- Nisu uspjeli da nas pobjede i vi ste večeras dokaz da smo ostali jedinstveni i da će tako i ostati. Mi znamo odabrati prave projekte i te projekte relizirati. Nažalost za neke smo dobili zabranu od Sarajeva, od SDA i mi ćemo to poslije 7. oktobra ispraviti zajedno sa koalicionim partnerima koji prepoznaju naše projekte. Napravićemo mi cementaru, termoeletranu i Banoviće učiniti još ljepšim mjestom življenja. Mi nikad nećemo dozvoliti da neko upravlja sa nama, nećemo dozvoliti da neko određuje našu sudbinu, mi smo spremni da ono što mislimo da je dobro za nas da to i provedemo bez obzira ko se tome protivio, poručio je Demirović.

Večerašnji predizborni skup svojim obraćanjem zaključila je presjednica OO PDA Banovići i nosilac liste za Parlament FBiH Elzina Pirić koja je kazala da moramo pokazati da razvoj realnog sektora za očuvanje svoje privrede i borba za lokalnu zajednicu daje rezultat. Samo tako naša omladina može da živi u svom i na svom. - Mi ne želimo napuštati Banoviće, oni su najbolji na svijetu i sa ovom kipom i sa onim asfaltom, sa ovim Rudnikom, vozom, damperom i autom. Banovići nama daju mogućnost da lijepo živimo jer gdje god da odemo mi smo samo stranci. Nećemo odustati od izgradnje bloka 1 u Banovićima jer ovaj narod će prepoznati da je to spas kako za Banoviće tako za Živinice i zato ga moramo graditi. Odbranili smo ga od naših izdajnika i sada više nego ikada treba da zbijemo redove još bliže i branimo ono što je naše. Jedino tako ćemo pomoći Kukiću da spasi naš Kanton i ostale kantone. Pokazat ćemo šta je snaga i kuda vodi Kukić, a to je samo put pojede i razvoja lokalnih zajednice i zato glasajte za PDA, zaključila je Pirić.

Slijedeći predizborni skup OO PDA Banovići zakazuje u ponedjeljak, 17.09.2018. u mjesnoj zajednici Grad III u 18 sati.


Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.