NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte - Kanibal u krvavom piru zbog halucinacija

Nastavak prvog slučaja ljudožderstva u BiH, koji je prekjučer otkriven u Bosanskoj Krupi

Avaz.ba

17.9.2018

"Dnevni avaz", najtiražniji bh. politički dnevnik, u svom današnjem printanom izdanju donosi nastavak prvog slučaja ljudožderstva u BiH, koji je prekjučer otkriven u Bosanskoj Krupi. Pročitajte šta o ovom stravičnom zločinu imaju reći Ilijas Midžić, predsjednik Upravnog odbora Advokatske komore USK, i Čedomir Novaković, poznati psiholog s dugogodišnjim kliničkim iskustvom. 

Bili smo na gradilištima Koridora 5C. Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) aktivirala je kredit od 180 miliona eura namijenjen za nastavak gradnje autoceste, a pročitajte za šta će taj krediti biti iskorišten.

Dvadesetak dana ostalo je do izbora. Bakir Hadžiomerović u današnjoj „Minuti“ piše o predizbornoj kampanji i o prevarama koje se spremaju.

O izbornoj kampanji, očekivanjima od 7. oktobra, ali i postizbornim planovima u intervjuu za naš list govori Dragan Čović, hrvatski član Predsjedništva BiH.

- Za mene najvažniji prioritet i pitanje svih pitanja je životni standard naših građana. Pitanje ekonomije je ključno pitanje. Ja želim raditi na ekonomskoj BiH i na snažnom ekonomskom razvoju naše domovine - rekao je, između ostalog, Čović.

Donosimo i zašto najmanje osam čelnika gradova i općina ide u izbornu utrku. Otkrivamo bi li se odrekli fotelja ili samo ’vuku’ liste.

Još jedan spektakularan skup održao je Savez za bolju budućnost BiH. Pročitajte poruke predsjednika SBB-a i kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Fahrudina Radončića iz prepune dvorane Starog hotela u Sanskom Mostu.

Na stranama ''Mozaika'' bavili smo se očuvanjem okoliša. Iako je tek prošle sedmice počela realizacija projekta „Mapiranje divljih deponija“, on već daje dobre rezultate. O više detalja govori Fuad Čibukčić, direktor Fonda za zaštitu okoliša FBiH.

Skandal ponovo trese SPUS! Otkrivamo kako uzdanica SDA Haris Zahiragić rješava probleme, i to šakama!

Novinari Crne hronike saznaju najnoviju odluku Vrhovnog suda Federacije BiH. Pročitajte šta je Sud odlučio nakon žalbe odbrane Muhameda Budimlića, koji je proglašen krivim za ubistvo advokatice Jasmine Koričić iz Bihaća te osuđen na kaznu zatvora od 32 godine.

Bijeljinska policija jučer je uz velike mjere osiguranja privela 19 huligana koji su učestvovali u fizičkom obračunu u subotu na parkingu hotela „Sveti Stefan“. Podsjećamo, u tuči navijača fudbalskih klubova iz Beograda Crvene zvezde i Partizana poginuo je 30-godišnji Aleksandar Pantić.

Fudbalski klub Željezničar obilježio je 97. rođendan. Donosimo atmosferu s jučerašnje utakmice.

Naša košarkaška reprezentacija nije uspjela pobijediti Češku. Utakmica je završena rezultatom 80:85 te je time Bosna i Hercegovina praktično ostala bez šansi za plasman na Svjetsko prvenstvo 2019. godine. Ukoliko ste propustili utakmicu, donosimo detalje s terena i izjave trenera.

U današnjem printanom izdanju možete pročitati prilog „Sport“. Tu je i specijalni prilog „Sve o kreditima“ na osam strana. Čitajte o ponudama kredita s fiksnim kamatama, povoljnoj kamatnoj stopi i koje mogućnosti banke nude, kao i o ponudama koje su aktuelne u "Novoj banci", "Sberbanci", "UniCredit banci", "Vakufskoj banci", "Raiffeisen banci"...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.