SKANDALOZNO

Zahiragić šakama osiguravao pozicije u SPUS-u stranačkim kolegama!

Melisu Aščiću Zahiragić slomio vilicu jer je na mjesto predsjednika SPUS-a, umjesto Merima Serdarevića, predložio drugog kandidata

Pokazuje silu

Piše: A. NUHANOVIĆ

17.9.2018

Haris Zahiragić, kandidat Stranke demokratske akcije (SDA) za Skupštinu Kantona Sarajevo, među članovima Studenstskog parlamenta poznat je i kao „momčina“ koja šakom i pesnicama rješava probleme koji mu se nađu na putu. Na meti SDA-ovog mlađahnog kandidata lani se tako našao Melis Aščić, kojeg je Zahiragić bukvalno nokautirao!

Dvije struje

Sve se dešavalo u aprilu prošle godine, nekoliko dana prije održavanja Skupštine Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu (SPUS), kada je Zahiragić šakom udario Aščića i slomio mu vilicu samo zato što je za predsjednika SPUS-a predložio „nepodobnog“ kandidata. Zahiragić je, naime, insistirao da tu poziciju dobije Merim Serdarević, koji je također blizak SDA.

- Imali smo dva kandidata, tako da su nastale dvije struje. Grupa u kojoj sam ja bio predlagala je jednog momka s Farmacije, dok je ekipa u kojoj je bio Zahiragić predlagala Serdarevića. Kako se sedmicama nismo mogli dogovoriti, jedne večeri sastali smo se u jednom kafiću i raspravljali o tom pitanju. Zahiragić je potom izašao vani sa svojom ekipom, a unutra je ostala Rijana Jusufbegović, koja je brzo istrčala za njim i rekla da sam vikao na nju. Kada sam izašao za njima, ne znajući da je ona njemu tako nešto rekla, on je prišao i udario me šakom u donju vilicu – ispričao nam je Aščić.


Ljekarski nalaz o povredama koje je Aščić zadobio

Inače, 22-godišnja Rijana Jusufbegović najmlađa je kandidatkinja SDA na listi za Skupštinu Kantona Sarajevo.

Aščić navodi da je od udarca osjetio vrtoglavicu i da mu se povraćalo.

- Prijatelji su me odvezli u Opću bolnicu „Prim. dr. Abdulah Nakaš“, gdje su mi više puta uradili CT vilice, jer sam imao jake bolove. Dva dana kasnije opet sam snimio vilicu. Na snimku se pokazala fraktura. Zbog bolova sam se javio i u ambulantu Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), jer sam kao student Stomatološkog fakulteta imao pravo na liječenje u ovoj bolnici. U ambulanti me pregledao doc. dr. Dervišević. Dao mi je antibiotike i rekao šta treba dalje da radim. Zbog Zahiragića sada nemam zuba - tvrdi Aščić.

Položio ispite

On je napad iste noći prijavio Policijskoj upravi Centar.

- No, kada sam došao kući, telefon mi nije prestajao zvoniti. Zvali su me moji i Zahiragićevi zajednički prijatelji, govoreći da, ako ga prijavim, nikada neću završiti fakultet. Upozoravali su me da imam dosta ispita kod ljekara s KCUS-a i da direktorica Sebija Izetbegović može naložiti da me obore. Od straha ga nisam dalje teretio – priča Aščić.

Tvrdi da su i drugi svjedočili nasilničkom ponašanju Zahiragića, ali da su svi iz straha šutjeli.

- Sada sam položio ispite i ne plašim se više da kažem kakva je osoba Zahiragić, da šakama rješava probleme s onima koji mu se suprotstave. Možda će ova moja izjava utjecati na moju budućnost i zaposlenje, jer SDA vedri i oblači u BiH. No, Zahiragić i sada, nakon što je Serdareviću 5. juna istekao mandat, želi progurati svog kandidata kako bi SPUS i dalje bio pod kontrolom SDA – navodi Aščić.

Držali ga pod kontrolom

Aščić je naveo i da je 27. aprila prošle godine, kada je održana Skupština SPUS-a na kojoj je izabran Serdarević, on imenovan za predsjednika Komisije za zdravstvo, kako bi ga kontrolirali i kako o ovom incidentu ne bi smio pričati.

- Sada sam položio ispite, više se nikoga ne bojim – kaže Aščić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.