PROTESTI

Građani traže pravdu 176. dan zaredom: David je bio živ prije pola godine

Iako šutite i nećete da kažete istinu, ja neću odustati

Arhiva

BN TV

17.9.2018

Zbog nerazjašnjenog ubistva banjalučkog studenta Davida Dragičevića nastavljeno je mirno okupljanje porodice nastradalog mladića i građana Banje Luke na Trgu Krajine. Oni 176. dan zaredom traže da se odgovorni za Davidovu smrt pronađu i kazne.

Na današnji dan, prije šest mjeseci David Dragičević se nije vratio kući nakon izlaska u grad. Njegovo tijelo pronađeno je sedam dana kasnije na ušću rijeke Crkvene u Vrbas u Banjoj Luci. Od toga dana, istinu o tome kako je David nastradao traži njegova porodica, prijatelji i građani Banje Luke, prenosi BN TV.

- Tačno je šest mjeseci. Dijete se nije vratilo u svoju kuću, svome ocu, majci, sestri i bratu. Zašto se dijete nije vratilo šest mjeseci? Zato što ljudi koji bi trebali paziti na red, mir i sigurnost djece i građana su ga oteli, silovali, masakrirali i na kraju ubili - rekao je Davor Dragičević.

- Iako šutite i nećete da kažete istinu, ja neću odustati i neću stati sa traganjem za ubicama i zločincima koji su ubili moje dijete - poručio je Dragičević.

- Svi koji su sudjelovali u organiziranom ubistvu, otmici, silovanju, maltretiranju, počev od svih zločinaca na zločinačkoj pres-konferenciji 26. marta, od 17. prije šest mjeseci, čak i prije, bit ćete gonjeni do kraja mog života. Nikoga od vas ni za najmanju sitnicu, ja, Davor Dragičević neću pustiti, a kamoli oprostiti. To da vam bude jasno - poručio je Dragičević.

Danijela Ratešić-Došen, iz grupe „Pravda za Davida“, najavila je da će pokrenuti tužbu protiv Siniše Mihailovića s RTRS-a, nakon još jednog teksta koji je direktno upućen Davoru Dragičeviću i grupi „Pravda za Davida“.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.