IZBORI 2018.

Nema trećeg entiteta, nema otcjepljenja RS, nema fildžan-državice, postoji samo moćna država BiH!

Alija Izetbegović ostavio je snažan politički faktor, a njegov nesposobni sin je spletkama i svađama rastjerao uspješne ljude i devastirao bošnjački politički faktor, rekao Radončić

S. Saletović

Piše: Press centar SBB-a

17.9.2018

Nakon velikih skupova u gradovima Krajine, Savez za bolju budućnost jučer je nastavio s predstavljanjem kandidata za sve nivoe vlasti u Jajcu, Donjem Vakufu i Vitezu. Izuzetno posjećenim skupovima, praćenim pobjedničkom atmosferom, prisustvovao je i Fahrudin Radončić, predsjednik SBB-a i kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH. 

Radončića su u sva tri grada građani čekali na nogama, aplaudirajući i iskazujući veliki interes za njegove političke ocjene.

Ugovor s narodom

- Nema trećeg entiteta, nema otcjepljenja RS, nema fildžan-državica,  postoji samo moćna država BiH!

 Alija Izetbegović ostavio je snažan politički faktor, a njegov nesposobni sin je spletkama i svađama rastjerao uspješne ljude i devastirao bošnjački politički faktor. SBB želi da ujedini Bošnjake, harmonizira odnose u državi i napravi moćnu ekonomiju i državu. Bakir traži još osam godina vlasti, a mi mu ni sedam sekundi ne damo nakon sedmog oktobra.

Mi izbornu pobjedu doživljavamo kao ugovor s narodom. Mi ne tražimo još osam godina, tražimo samo dvije godine i, ako ne donesemo 10 milijardi investicija i ako ne povećamo plaće, mi ćemo sami otići – rekao je Radončić, praćen burnim aplauzima, ovacijama i pjesmom u Donjem Vakufu, gdje ga je dočekalo hiljadu građana.

Pjesma SBB-a i aplauzi orili su se na centralnom trgu u ovom gradu.


Radončić u Donjem Vakufu: Izbornu pobjedu doživljavamo kao ugovor s narodom - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+29

Riješiti “švicarce”

Prvi skup jučer, održan u Jajcu, otvorio je Mujo Nešust, predsjednik OO SBB-a Jajce. Nakon njega, građanima su se obratili i nosilac liste za Skupštinu SBK Almir Švago, Esma Ganibegović, kandidatkinja za Parlament FBiH, ugledna doktorica Faika Mujanović-Glamočanin, nositeljica liste za Parlament FBiHte Ćamil Zaimović, nosilac liste za Parlament BiH.

Skup u Donjem Vakufu otvorio je Mehrudin Švago, predsjednik OO SBB-a u ovoj općini. Govorili su i Mirsada Rahmanović, kandidatkinja za Parlament FBiH, Mirnes Čizmić, kandidat za Skupštinu SBK, Faika Mujanović-Glamočanin, Rusmir Mlinarević, kandidat za Skupštinu SBK, Ćamil Zaimović, nosilac liste za Parlament BiH, Almir Švago, nosilac liste za Skupštinu SBK, i Kemal Duraković, kandidat za Parlament BiH.

- Kroz udruženje „Švicarac“ spasio sam 200 miliona maraka i vratio ih građanima – kazao je Duraković.

Na skupu u Vitezu, pred više od 400 građana, osim Radončića, govorili su i Eldin Đidić, Almasa Brkić, Almir Švago, Edina Hrustić, Faika Mujanović-Glamočanin, Enisa Varupa i Ćamil Zaimović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.