DRAMA Iz agencije kažu da nema razloga za paniku, let je odgođen zbog tehničkih problema

Horor ljetovanje: Skoro 80 bh. državljana "zarobljeno" na aerodromu u Tunisu

Kako saznajemo, putnicima je obećano da će let za Sarajevo biti osiguran večeras u 19.30 sati

F. M.
18.09.2018 12:44

Foto: Čitalac

Skoro 80 bosanskohercegovačkih državljana već 24 sata kasni u povratku za Sarajevo sa sedmodnevnog putovanja u Tunis. Ogorčeni putnici kažu da su smješteni u neuvjetan smještaj, a da su od vodiča turističke agencije ''Elite'' dobili informaciju da aviona za povratak trenutno nema.

Kako nam je kazala Tamara Vučinić, putnica koja, također, čeka povratak s ljetovanja, let je otkazan bez ikakvog objašnjenja, a putnici su u strahu jer im niko ne govori kad će se vratiti kući.

- Od jučer čekamo transfer do aerodroma, pa je i to u međuvremenu odgođeno. Tumarali smo gdje je ko znao. Uvečer su nam kazali da dolaze po nas. Dovezli su nas na aerodrom, ali nismo mogli poletjeti jer su nam u međuvremenu rekli da aviona za Sarajevo nema. Prebacili su nas u neuvjetan hotel – kazala nam je Vučinić.

Vodiči koji se nalaze s putnicima u Tunisu kazali su da je ostatak agencije ''Elite'' na kolektivnom godišnjem odmoru.

Kako saznajemo, putnicima je obećano da će let za Sarajevo biti osiguran večeras u 19.30 sati.

S druge strane, iz agencije su nam kazali da nema razloga za paniku te da je let odgođen zbog tehničkih problema.

- Let je jučer odgođen zbog tehničkih razloga. Svi putnici su u svojim hotelima čekali novu satnicu leta. Zbog toga što je kasno izvršen transfer putnika do aerodroma, let je otkazan jer bi u Sarajevo sletjeli oko 23.20 sati, a Sarajevski aerodrom radi do 23 sata. Kada je let otkazan, putnici su prebačeni u hotel koji se nalazi blizu aerodroma u Monastiru. Mi iz agencije smo svi s putnicima. Naravno, mnogi su umorni i izrevoltirani, ali mi se trudimo da riješimo novonastalu situaciju – naveli su iz agencije.

Tagovi

Putnici Tunis BiH
NA VRH