Iranski poslušnik Fuad Kasumović nudi SDA da zajedno udare na Radončića

OGOLJENO Portal stranke na vlasti raskrinkao gradonačelnika Zenice

Iranski poslušnik Fuad Kasumović nudi SDA da zajedno udare na Radončića Njegov propali projekt, u kome je u vrhove lista stavio sebe i svoju suprugu Mersiju, koja se lažno predstavljala kao doktor medicinskih nauka, sigurno klizi ka propasti

Portal Slobodna Bosna, više nego blizak Stranci demokratske akcije (SDA), danas je raskrinkao mizernog i dvoličnog iranskog poslušnika Fuada Kasumovića.

U tekstu SB koji prenosimo u cijelosti jasno se može vidjeti kako Kasumović dvadesetak dana do izbora svoje usluge nudi SDA u želji da zajedno udare na Fahrudina Radončića, lidera SBB-a, i onemoguće da ova stranka postane kičma vlasti nakon 7. oktobra. Kompletan tekst pročitajte u nastavku.

- Koliko je Fuad Kasumović očajan nakon izvještaja s terena o stanju njegove patuljaste stranke Nezavisni blok, pokazuje i pokušaj uspostavljanja bilo kakvog kontakta sa strankom iz koje je istjeran. SDA, koja suvereno vlada Zeničko-dobojskim kantonom dovela je do očaja ovog ublehaša koji nije ispunio ni jedno predizborno obećanje.

Ali je zato uspio da Zenicu uvežu sa Iranom i terorizmom, a uspio je i da preduzeća bezglavo napuštaju Zenicu i zatvaraju pogone. Također je poklonio kladioničarima komunalne takse, koje je Ustavni sud poništio nakon njegove neustavne odluke o istim. Zaposlio je svoju suprugu na mjesto direktorice JU KZZMR u kvoti SBB te joj u nekoliko navrata dodjeljivao novčanu pomoć iz budžeta grada.

U prepisci koju ekskluzivno donosimo, vidi se kako očajni Kasumović moli visokopozicioniranog dužnosnika SDA u Zeničko-dobojskom kantonu (ime poznato redakciji), da mu uspostavi vezu sa Sarajlićem (Asimom, op.SB, potpredsjednikom SDA) kako bi s njim dogovorio vlast poslije izbora!

Nakon što je kampanju za gradonačelnika Zenice i dvije godine propalog mandata zasnovao na bjesomučnim i suludim prozivkama SDA, Kasumović sada ponizno moli da se uspostavi kontakt sa vrhom SDA.

Njegov propali projekat u kome je u vrhove lista stavio sebe i svoju suprugu Mersiju, koja se lažno predstavljala kao doktor medicinskih nauka, sigurno klizi ka propasti, jer mu i dojučerašnji najvjerniji saradnici okreću leđa i nude saradnju SDA-u na terenu.

Nakon što je na svojoj Facebook stranici Fuad Kasumović objavio SMS prepisku koju je vodio sa direktorom Poreske uprave Zenica Sabahudinom Ibrahimagićem, ne vidimo razloga da čitaoce i birače ne upoznamo i sa njegovom prepiskom prema visokom dužnosniku SDA, piše Slobodna Bosna. 

Preuzmite aplikacije Dnevnog avaza za Android i iOS.

Povezano
NA VRH