BIH

Radončić o spaljivanju automobila Adise Arapović: Režim je u panici, sile mraka ne mogu nas uplašiti!

S. Saletović

Piše: Press centar SBB-a

18.9.2018

Fahrudin Radončić, predsjednik SBB-a, prije razgovora s mladima u organizaciji Instituta za razvoj mladih „Kult“ u popodnevnim satima u Sarajevu, odgovorio je na novinarsko pitanje da prokomentira spaljivanje automobila Adise Omerbegović-Arapović, potpredsjednice SBB-a.  

- Ja sam kao ministar sigurnosti mnogo govorio o neriješenim političkim ubistvima. U pitanju je sistem koji nije htio da riješi ubistvo Nedžada Ugljena, Joze Leutara, mnogih naših ratnih komandanata, Ramiza Delalića, sistem koji je svoja politička ubistva prebacivao drugima, sistem koji je montirao optužnice i sistem koji u posljednje vrijeme pokazuje jednu brutalnost. Neko je stavio bombu pod automobil predsjednika A-sda, neko je pretukao novinara Nedžada Latića i imate još niz drugih incidenata u kojima neka režimska mafija tuče one koji drugačije misle.

Današnje spaljivanje automobila potpredsjednice SBB-a je jedan čin koji predstavlja terorističku poruku šta će nam se dogoditi ako nastavimo da idemo svojim putem, a ja im kažem, kao što se nismo bojali njihovih montiranih optužnica, njihovih prijetnji, a ja kao predsjednik SBB-a dnevno dobijem jednu ili dvije prijetnje na različite načine, mi se na to osvrtati nećemo. To će nama biti samo moralno i svako drugo ljudsko gorivo da radimo još snažnije na projektu Bosne i Hercegovine, da nas sile mraka ne mogu uplašiti. Sve pokazuje da je režim u velikoj panici - rekao je Radončić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.