IZBORI 2018.

Pozivamo Izetbegovića da teškom retorikom od ljudi ne pravi mete

SDA ne reagira na izjave Vukote Govedarice da će slijediti politiku ratnog zločinca Radovana Karadžića, ali se zato nemilice udara po SBB-u

Press centar SBB-a

18.9.2018

Savez za bolju budućnost BiH nastavio je s predstavljanjem politike i kandidata za sve nivoe vlasti na predstojećim izborima. Tako su sinoć u sarajevskim općinama Stari Grad i Centar održana još dva spektakularna skupa na kojima je vladala pobjednička atmosfera. 

Skupovima je prisustvovao i Fahrudin Radončić, predsjednik SBB-a i kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

Jedini krivac

Na skupu u Starom Gradu, Radončić je bio direktan i konkretan u osvrtu na teroristički akt paljenja automobila potpredsjednice SBB-a Adise Omerbegović-Arapović.

- Porodici Arapović ne samo da su zapalili automobil, neko je danas došao i tražio Adisa kući. Vjerovatno su ga tražili kao našeg šefa Izbornog štaba – kazao je Radončić, praćen gromoglasnom podrškom.

U nastavku svog govora Radončić je podsjetio na brutalne napade i prijetnje novinarima i političkim oponentima.

- Naučili su oni da im lako prolazi, i Ugljen, i Leutar i Delalić, kojeg su pokušali meni podmetnuti. Neće moći. Ja vam kažem - mi se ne bojimo, i oni to treba da znaju, narod se ne boji. Najodgovorniji čovjek, ako se bilo kome nešto desi u ovoj zemlji, jeste Bakir Izetbegović. Njegov jezik, u nedostatku argumenata, pun je najtežih diskvalifikacija koje nekog radikala podstiču na nečije ubistvo - kazao je Radončić.

Predsjednik je na kraju dodao da je SBB stranka koja ima sve razloge da njeni članovi hodaju uzdignute glave, a da su oni koji prijete, oni koji treba da se stide, a ne da se bave atentatima, prijetnjama.

- Strah nije dobar saveznik nijednom vlastodršcu. Svi koji su vladali strahom, zna se kako su završili. Tako će biti i ovog 7. oktobra. Nije u redu da supruga direktora Obavještajne službe samu sebe slika sa snajperom i to objavljuje na društvenim mrežama. Ima li to igdje na svijetu - kazao je Radončić, praćen aplauzima i skandiranjem.

Inače, skup u dupke punoj sali Općine Stari Grad otvorio je Adnan Hadžimuratović, predsjednik OO SBB-a Stari Grad i kandidat za Skupštinu KS.

Velike ovacije i aplauze dobila je Adisa Omerbegović-Arapović, potpredsjednica SBB-a i kandidatkinja za Parlament BiH.



Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+24

Uzvratiti dobrim

- Život za BiH! Mi ćemo na zlo uzvratiti dobrim. I zato moramo smijeniti režimsku mafiju. Molim vas da birate Fahrudina Radončića, da birate kandidate SBB-a. Mislili su da će me uplašiti, da ću se povući, e neću se povući, jer ih se ne plašimo – kazala je Arapović-Omerbegović.

Nakon nje obratili su se Jasminka Jasna Beri, kandidatkinja za Skupštinu KS, Mirvad Kurić ministar aktuelne Vlade KS i nosilac liste SBB-a za Skupštinu, Mirsad Kacila, nosilac liste za Parlament FBiH te Ismir Jusko, aktuelni državni ministar saobraćaja i komunikacija i nosilac liste za Parlament BiH.

I u velikoj sali UNITIC-a na skupu SBB-a u Općini Centar vladala je pobjednička atmosfera. Skup je otvorio Amer Kapo, predsjednik OO SBB-a.

Fahrudin Radončić na skupu u UNITIC-u svoj je govor otvorio državničkom porukom.

- Nalazimo se u općini za koju je jedan političar kazao da je vrednija od deset drugih, sjećate se. A mi kažemo da nam je jednako važan svaki pedalj Bosne i Hercegovine - kazao je Radončić.

Osvrnuo se i na izjavu Vukote Govedarice, predsjednika SDS-a.

- Govedarica je rekao da poručuje Radovanu Karadžiću da će on biti nasljednik njegove politike. I na tu njegovu izjavu, gdje prijeti nastavkom politike ratnog zločinca i genocida, niko ne reagira - naglasio je predsjednik Radončić i rekao da su jedine mete SBB i on lično.

Na kraju je podsjetio na izjavu rahmetli Alije Izetbegovića.

- Veliki rahmetli Alija je rekao: “Velikim Bogom se kunemo da robovi biti nećemo”, a ja poručujem: Velikim Bogom se kunemo da Bakirovi i Sebijini robovi biti nećemo – kazao je Radončić.

Na skupu u UNITIC-u obratili su se i Sulejman Memo Haljevac, kandidat za Skupštinu KS, Mario Nenadić, aktuelni ministar pravde u Vladi KS, profesorica Jasna Duraković, kandidatkinja za Skupštinu KS, poznata glumica Zana Marjanović te Edita Đapo, kandidatkinja za Parlament BiH i aktuelna ministrica u Vladi FBiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.