NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Bez lične karte 251.520 birača!

Avaz.ba

19.9.2018

"Dnevni avaz", najtiražniji bh. politički dnevnik, u svom današnjem printanom izdanju donosi reakcije Ambasade SAD, OHR-a, Delegacije EU, Nermina Nikšića, Sefera Halilovića, Emira Suljagića i Rifeta Hozanovića nakon šokantnog paljenja automobila potpredsjednice Saveza za bolju budućnost Adise Omerbegović-Arapović. 

Njena poruka nakon vandalskog čina je „Moramo stati ukraj režimskoj mafiji koja nas pokušava zastrašiti“.

Bakir Hadžiomerović u današnjoj „Minuti“ osvrnuo se na iživljavanja direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović nad doktorom Ismetom Gavrankapetanoviće.

I dalje pljušte prijave građana Centralnoj izbornoj komisiji BiH da ih je neko bez njihovog znanja i volje prijavio da glasaju u inozemstvu, iako nikad nisu živjeli van BiH i stalna im je adresa u našoj zemlji. Više o ovome za „Avaz“ govore Maksida Pirić, portparol CIK-a, Arif Nanić, direktor Agencije za identifikacione dokumente, i Petar Kovačević, direktor Agencije za zaštitu ličnih podataka BiH.

Novi skandal u Vijeću ministara BiH. Pročitajte koliko je direktor Obavještajno-sigurnosne agencije BiH Osman Mehmedagić zvani Osmica dobivao za iće i piće, a koliko sad traži. Nevjerovatne su cifre u pitanju!

Još jedan skandal uoči izbora. Na mjestu pored kuća gdje su u ljeto 1992. ubijani bošnjački civili postavljen je bilbord “Jurišnika” na kojem se nalaze fotografije aktuelnog općinskog načelnika Miće Kraljevića (SNSD) i ratnog zločinca Ratka Mladića. Pročitajte reakciju Muje Hadžiomerovića, predsjednika Medžlisa IZ Vlasenica i šefa Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda RS.

Savez za bolju budućnost BiH nastavio je s predstavljanjem politike i kandidata za sve nivoe vlasti na predstojećim izborima. U sarajevskim općinama Stari Grad i Centar održana još dva spektakularna skupa.

Fahrudin Radončić, predsjednik SBB-a i kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, osvrnuo se na teroristički akt paljenja automobila potpredsjednice SBB-a Adise Omerbegović-Arapović.

- Naučili su oni da im lako prolazi, i Ugljen, i Leutar i Delalić, kojeg su pokušali meni podmetnuti. Neće moći. Ja vam kažem - mi se ne bojimo - poručio je, između ostalog, Radončić.

Vrijeme je pripreme zimnice pa mnogi građani već danima obilaze pijace i trgovačke centre raspitujući se za cijene paprika, paradajza, krastavaca i ostalog povrća. Donosimo cijene namirnica s pijaca te otkrivamo da li se više isplati praviti zimnicu ili je kupiti gotovu.

Također, mnogi građani, uoči zime, kupuju neophodan ogrjev. Međutim, kako se zima približava, i cijene rastu. U današnjem izdanju „Avaza“ otkrite koliko košta tona peleta, metar drvca te kolike su cijene u odnosu na prošlu godinu.

U moru negativnih i skandaloznih vijesti iz svijeta politike donosimo jednu pozitivnu. Armin Kajmaković, direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo, za „Avaz“ otkriva sve planove u narednom periodu, a zahvaljujući vrijednom radu, spremni su da prime dva miliona putnika godišnje!

Na stranama ''Crne hronike'' naši novinari otkrivaju zbog čega su pljačkaši zapalili objekt firme “Murex”. Također, pročitajte šta se desilo paraglajderisti iz Gračanice koji je preživio horor kod Petrova te ko ga je spasio do sigurne smrti.

Na stranama „Sporta“ pročitate životnu priču Muse Dijabanga i zbog čega je ovaj fudbaler zavolio Gračanicu.

Danas na programu mečevi šesnaestine finala, pročitajte koja utakmica je u centru pažnje.

Počele su utakmice najelitnijeg takmičenja. Danas naš Dijamant Edin Džeko igra protive ''kraljevskog kluba'' Reala, a ukoliko ste propustili jučerašnje utakmice, donosimo kompletan izvještaj s najzanimljivijim detaljima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.