ZNAK SJEĆANJA

U Memorijalnoj šumi 8372 otvoreni infokuća i igralište

Objekt građen u skladu s ambijentom, sadržavat će postavku vezanu za period odbrambeno–oslobodilačkog rata i bosansku sobuZasađena da trajno čuva uspomenu na žrtve genocida u Srebrenici

Al.B

Al.B

19.9.2018

U kompleksu Memorijalne šume 8372 na platou iznad sela Posestra kod Goražda otvoreni su Informativno-edukativna kuća i igralište za djecu. 

Objekt građen u skladu s ambijentom, sadržavat će postavku vezanu za period odbrambeno–oslobodilačkog rata, bosansku sobu, a u budućnosti je planirano da izletnicima i turistima u njoj budu dostupni i specijaliteti iz ovdašnje gastronomske ponude. 

Ovaj projekt finansirali su Ministarstvo okoliša i turizma FBiH sa 67.000 KM, Vlada BPK Goražde izdvojila je 10.000, a JP „Bosanskopodrinjske šume“ oko 25.000 KM. 

Memorijalna šuma 8372 zasađena je u znak sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici, a sadnice su zasadile 8.372 osobe iz više gradova BiH. Osim da trajno čuva sjećanja na genocid, ona će predstavljati i novu turističku atrakciju u netaknutoj prirodi, na nadmorskoj visini od 690 metara i prelijepim pogledom na dolinu Drine.


Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.