SAOPĆENJE

Ambasadorica Hohman zahvalila graničnim policajcima koji su gasili požar na vozilu njemačke porodice

U kombiju su bile i dvije boce plina, zbog čega se moralo hitno reagirati

Arhiv

Avaz.ba

20.9.2018

Ambasadorica Njemačke u BiH Kristijan Hohman (Christiane Hohmann) direktoru Granične policije BiH (GPBiH) Zoranu Galiću uputila je pismo zahvale za spontanu i profesionalnu pomoć pripadnika GPBiH u gašenju požara na vozilu njemačke porodice. 

Rejhan Raković, Nermin Burzić i Šefik Muratović u službenom vozilu na magistralnom putu u mjestu Nova Bila 26. jula ove godine uočili su plamen na zadnjem dijelu kamper kombija njemačkih registarskih tablica koji je bio ispred njih. 

Raković i Muratović brzo su pristupili gašenju požara i evakuaciji iz kombija njemačke porodice s dvoje male djece, dok je Muratović kontrolirao saobraćaj. U kombiju su bile i dvije boce plina, zbog čega se moralo hitno reagirati. 

Požar su do dolaska vatrogasaca gasili protupožarnim aparatima iz službenog, ali i drugih vozila, jer su brojne aparate dali građani. 

Ambasadorica Hohman u pismu je zahvalila lično i u ime porodice Berhard navedenim policijskim službenicima koji su brzom reakcijom spriječili pogoršanje situacije i tjelesne povrede njemačkih državljana.  


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.