TUZLA Kada Delić-Selimović proživljava dramu

Proslavljena bh. atletičarka zbog tuđeg kredita ostaje bez stana?!

E. SKOKIĆ
20.09.2018 14:22

Delić-Selimović: Prodaja stana zakazana za 10. oktobar

Proslavljena bh. atletičarka Kada Delić-Selimović na svom Facebook profilu objavila je fotografiju Eme Žunić, koja već godinama ne živi u Tuzli, a čiji je potpis može spasiti da ne ostane bez stana u naselju Irac. U razgovoru za „Avaz“ nekadašnja olimpijka kaže da je bila žirant za kredit koji su svojevremeno podigli Emini roditelji Ajka i Mirsad, koji više nisu među živima.

Legalizacija kuće

- Oni su kupovali restoran u sklopu stadiona Tušanj i podigli su kredit u iznosu od 215.000 KM. Moj stan založili su kao hipoteku, a trebala sam biti žirant mjesec ili dva, odnosno dok Ajka i Mirsad ne legaliziraju kuću u naselju Mosnik. Oni su legalizirali kuću, ali su kod iste banke na osnovu te nekretnine podigli novi kredit - počinje svoju priču Kada Delić-Selimović.

Nakon Ajkine smrti suprugu Mirsadu su, navodi Delić-Selimović, pripale dvije trećine, a kćerki Emi jedna trećina vlasništva u restoranu na stadionu Tušanj. Nakon Mirsadove smrti, Ema i njena sestra Alma dale su punomoć advokatskoj kancelariji „Balijagić“ da ih zastupa u procesu nasljeđivanja.

- Na ročištu je tadašnji uposlenik advokatske kancelarije „Balijagić“ Bakir Hećimović rekao da se Ema i Alma odriču naslijeđene imovine, a nadležni sud donosi rješenje da se neće provoditi rasprava o nasljeđivanju, čime rješenje postalo pravosnažno – govori Kada Delić-Selimović.

Ona ističe da je ključ njenog problema u rukama Eme Žunić, koja živi u inozemstvu.

Izjava ili punomoć

- Ona je upisana kao vlasnik trećine restorana na stadionu Tušanj. Dakle, ona 10. oktobra, za kada je banka zakazala ročište za prodaju mog stana, treba dati izjavu ili punomoć da se prodaje restoran koji je kupljen novcem od kredita. U tom slučaju, i banka bi mnogo bolje prošla, jer bi namirila cjelokupan iznos kredita. Nakon što sam na društvenim mrežama objavila svoj apel, javljeno mi je da se Ema Žunić pod drugim imenom nalazi na Facebooku. Pokušala sam stupiti u kontakt s njom, ali me vrlo brzo blokirala. Ona se iz nekog razloga plaši da stavi tačku na cijelu priču. Vidjet ćemo šta će biti do 10. oktobra – zaključuje Kada Delić-Selimović.

Hećimović: Predmet u skladu sa zakonom 

Advokat Bakir Hećimović, koji je 2012. godine u kancelariji „Balijagić“ radio kao advokatski pripravnik, kaže da je predmet završen u skladu sa Zakonom o nasljeđivanju.

- Imao sam zadatak, odnosno punomoć klijentica, da pred sudom kažem da se one odriču nasljedstva. To sam i učinio, a sud je njihovu odluku prihvatio. Zašto su se one odrekle nasljedstva, zaista ne znam, kao što nisam ni znao da je Kada Delić-Selimović, koju privatno poznajem, bila jedan od žiranata – kaže advokat Hećimović. 

NA VRH