IZBORI 2018.

Dodik i Govedarica takmiče se ko će bolje veličati ratne zločince Karadžića i Mladića, ali neka znaju, država BiH bit će još moćnija i jedinstvenija!

Imamo rješenja za nagomilane probleme, imamo hrabrosti, imamo snagu za bolju budućnost, poruka je kandidata SBB-a

S. Saletović

Press centar SBB-a

20.9.2018

Dvorane u Varešu, Brezi i Visokom sinoć su bile premale da prime sve zainteresirane građane koji su došli da prate predizborne skupove Saveza za bolju budućnost.

U pobjedničkoj atmosferi, predsjednik SBB-a i kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Fahrudin Radončić osvrnuo se, između ostalog, na poruke i izjave koje dolaze iz RS.

- Vidimo ovih dana da se Dodik i Govedarica takmiče u tome ko će bolje veličati ratne zločince Radovana Karadžića i Ratka Mladića, ali neka znaju da će naša država Bosna i Hercegovina biti još moćnija i jedinstvenija. Mi se ne bojimo, ja se ne bojim i pozivam ih da svoju retoriku okrenu ekonomskom razvoju i budućnosti, jer se prošlost kojoj se oni vraćaju nikad više ponoviti neće - rekao je Radončić, praćen ovacijama.



Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+45

On je naglasio da se stanje u BiH mora promijeniti.

- Neću da budem uspješan u zemlji neuspjeha, neću da sam bogat čovjek u zemlji siromaštva, hoću da BiH i moji Bošnjaci podignu glave i pridruže se porodici bogatih evropskih naroda. Hoću da SBB bude kičma nove vlade nacionalnog spasa, mi to znamo i mi to možemo - kazao je Radončić

Inače, na skupovima u Varešu, Brezi i Visokom još su govorili Ćamil Zaimović, nosilac državne liste, Enver Merdić, nosilac liste za Parlament FBiH, kandidati za Parlament FBiH Dragoljub Brenjo i Selma Beširević, Ismet Sarajlić, nosilac liste za Skupštinu ZDK, kandidati za Skupštinu ZDK Fahrudin Brkić, Omar Memišević, Fikret Salčinović, Amra Mušić, Munib Zaimović, načelnik općine Breza, Dženana Brkić-Šabić, Meldina Ugarak, Nejra Bulbulušić-Muratović, predsjednica OO SBB-a Breza i kandidat za Parlament FBiH Elmir Omerbegović.

- Imamo rješenja za nagomilane probleme, imamo hrabrosti, imamo snagu za bolju budućnost - jedinstvena je poruka svih kandidata Saveza za bolju budućnost BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.