IZBORI 2018.

Pirić: Pozivam rukovodstvo Federalnog parlamenta da odblokira gradnju termobloka 7 u Tuzli

PDA

TIP.ba

21.9.2018

Elzina Pirić, zastupnica Federalnog Parlamenta i predsjednica Općinskog odbora PDA Banovići je, na predizbornom skupu ove stranke, održanom u Mjesnom ogranku Podgorje, pozvala rukovodstvo Federalnog parlamenta da da saglasnost na projekat izgradnje termobloka 7. 

– Politika koju smo napustili šalje nam jasnu poruku ovih dana. Kažu da nam ne daju da gradimo termoelektranu u Banovićima zbog Mirsada Kukića, mene i građana Tuzlanskog kantona. Lažu! Ovih dana upravo oni blokiraju razvoj kompletnog Tuzlanskog kantona. Pozivam rukovodstvo Parlamenta FBiH da sazove sjednicu i da saglasnost na projekat izgradnje termobloka 7. Ako ne daju nama, neka barem odobre gradnju termobloka u Tuzli. Ali neće, jer nemaju hrabrosti. To im je samo još jedno lažno predizborno obećanje kojim centri moći iz Sarajeva pokušavaju upravljati gladnim narodom, poručila je Pirić, koja je nosilac liste za Predstavnički dom Parlamenta FBiH, prenosi Tip.ba.

Istu poruku poslali su i Amra Beganović, Senija Husić, Jasmina Lugavić i Rasim Dostović, kandidati PDA za Skupštinu TK. Na kraju predizbornog skupa u Podgorju su predstavljeni i članovi Izbornog štaba banovićke općinske organizacije ove stranke.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.