IZBORI 2018.

Kavazović u Gradačcu: Bakir je stalno na sećiji s Erdoanom, a posmrtni ostaci Zmaja od Bosne još nisu vraćeni ovdje

Šta su ovi uradili, ova zelena buržoazija, koju ćemo smijeniti 7. oktobra? Ništa! Nula ili jedan krompir je njihov rezultat, kazao je hadžija Kavazović

S. Saletović

Press centar SBB-a

22.9.2018

Serija predstavljanja kandidata Saveza za bolju budućnost otvorena je jučer u Gradačcu, gdje su se na platou Kule Zmaja od Bosne Husein-kapetana Gradaščevića okupili brojni građani. Euforija je vladala i na sinoćnjim skupovima u Srebreniku i Brčkom, gdje su dvorane bile dupke pune.

Šemsudin Kavazović, nosilac liste za Parlament FBiH, kazao je da je, nakon jučerašnjeg govora u kojem je naglasio da je Fahrudin Radončić možda najbolji Bošnjak kojeg je upoznao, uslijedio veliki broj poziva.

- Evo, da se ispravim, nije on možda najbolji nego je naš predsjednik Radončić sigurno najbolji Bošnjak. Bakir Izetbegović osam godina sjedi s Erdoanom na istoj sećiji, nije se udostojio da prenesemo posmrtne ostatke kapetana u BiH. I zato od vas tražim da glasate za Fahrudina Radončića, a ja ću ga sada zamoliti da sve uradi da prenesemo posmrtne ostatke našeg kapetana u Gradačac. Šta su ovi uradili, ova zelena buržoazija, koju ćemo smijeniti 7. oktobra? Ništa! Nula ili jedan krompir je njihov rezultat – kazao je, na oduševljenje prisutnih građana, hadžija Kavazović.



Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+24

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić govorio je na sva tri skupa praćen ovacijama i aplauzima, a u Brčkom je imao posebnu poruku:

- Vrijeme straha, vrijeme zloglasne UDBA-e, mora da prestane. Također, treba da prestane vrijeme straha od rata. Nema straha od otcjepljenja Republike Srpske, od trećeg entiteta i fildžan državice, o kojoj neki maštaju. Ima samo suverena i samostalna BiH - kazao je Radončić.

Kazao je i da, kad je Distrikt Brčko u pitanju, SBB želi da mijenja stvari.

- Umjesto da se svađamo sa Srbima i Hrvatima, a to se prenosi na buduće Predsjedništvo, nećemo se takmičiti u opstrukcijama, u medijskim svađama, nego u tome ko će napraviti bolji rezultat. Tako se gradi BiH. Ali, nećemo odustati od principa da nema razgovora o otcjepljenju nijednog milimetra BiH, o tome da li je u Srebrenici počinjen genocid ili ne, nikad i ni s kim nećemo raspravljati. Bosna i Hercegovina ostaje cjelovita i suverena, genocid u Srebrenici je počinjen i s tim saznanjima ćemo ipak graditi zajedničku i moćnu državu BiH, jer je to jedina alternativa za sve njene građane - rekao je Radončić praćen ovacijama.

Inače, u sva tri grada predstavljeni su kandidati SBB-a za sve nivoe vlasti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.