NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Na biračkom spisku 8.764 stogodišnjaka

Avaz.ba

23.9.2018

"Dnevni avaz", najtiražniji bh. politički dnevnik, u svom današnjem printanom izdanju objavljuje reakcije na objavu dijela registra boraca za Prvi korpus Armije RBiH.

Obespravljeni borci koji mjesecima svoja prava traže na ulici otkrivaju za „Avaz“ koliko je lažnih boraca uvedeno u prava samo u Sarajevu te najavljuju da će insistirati na odgovorima ko im je dao borački status kada nisu vidjeli ni „dana rova“ tokom agresije na našu domovinu.

Saznajte šta je otkrila grupa građana kada je pročešljala Centralni birački spisak za izbore 7. oktobra te zašto Demir Mahmutćehajić iz stolačkog SDP-a smatra da se u rješavanje i uspostavu ispravnosti biračkog spiska mora uključiti međunarodna zajednica u BiH.

Naš kolumnista Erol Avdović komentirao je za današnje izdanje „Dnevnog avaza“ ovosedmičnu posjetu Sergeja Lavrova, šefa ruske diplomatije Bosni i Hercegovini.

Naši novinari i fotoreporteri zabilježili su potresne prizore na platou ispred Željezničke stanice u Sarajevu, koji je mjesecima svojevrsno utočište migrantima koji odatle nastavljaju svoj put prema Bihaću i Velikoj Kladuši. Temperature koje su sve niže sada su najveća opasnost za ljude koji su bez domova i domovine. Pitali smo nadležne u Bihaću i Velikoj Kladuši kako će im pomoći.

Titulu „Ličnost dana“ u ovom nedjeljnom izdanju „Avaza“ ponio je Andres Manuel Lopez Obrador, novoizabrani predsjednik Meksika.

Nakon što su direktor "Autocesta FBiH" Adnan Terzić (SBB) i direktor kompanije "Euro–Asfalt" iz Sarajeva Hamed Ramić potpisali u Goraždu ugovor o izvođenju prve faze radova na brzoj cesti Goražde – Sarajevo, donosimo sve detalje ovog generacijskog projekta vrijednog 81,9 miliona KM.

Razgovarali smo i s radnicima nekadašnjeg banovićkog giganta Fabrike konfekcije „Borac“, koji uglas kažu da je loša višedecenijska vlast SDA uništila ovu, kao i brojne druge firme u BiH.

Saznajemo i da je u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli hospitalizirana još jedna osoba zaražena virusom Zapadnog Nila. Saznajte kako se zaštititi od opasnosti da se ne zarazite ovom bolešću, o čemu savjetuje dr. Blaško Topalović iz Zavoda za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona.

Naši novinari istražili su koja je firma iz Irske poslala svoje predstavnike u BiH da bi našli radnike u našoj zemlji koji bi išli u Irsku te na kakav su interes naišli u našoj zemlji.

Stranice rubrike „Crna hronika“ i danas su, nažalost, pune kakvih drugo do „crnih“ vijesti.

Donosimo detalje dvije stravične saobraćajne nesreće kod Čelinca i Banje Luke u kojoj su poginule tri osobe. Naslovi „Iz Neretve izvučeno tijelo 73-godišnjakinje“, „Teško povrijeđen 14-godišnjak“ „Preminuo i drugi pješak'' samo su neki od onih ispod kojih su informacije koje su na tužan način obilježile početak ovog vikenda u BiH.

Istraživali smo i šta je sa slučajem „Murex“ u Špionici kod Srebrenika. Saznajte zašto supruga Omera Đikanovića, zaštitara u toj firmi kojem nema ni traga ni glasa nakon pljačke i paljevine u „Murexu“ prije šest dana, ne gubi nadu da će vidjeti supruga živog i zdravog.

Sportske strane danas, između ostalog, nude sve novosti iz Premijer lige, u kojoj je Sarajevo ponovo lider, a Zrinjski je zabilježio pobjedu. Također, možete pročitati sve o sinoćnjem bokserskom spektaklu gdje je Džošua sedmi put odbranio titulu prvaka nokautiravši Povetkina u sedmoj rundi.

Donosimo i priču o tome kako je ponovo „bljesnuo“ Vedad Ibišević, koji u posljednje vrijeme podsjeća na „Zmaja“ iz najboljih dana.

U današnjem izdanju danas Vam poklanjamo naš revijalni prilog „Panorama“, koji je prepun priča koje će Vam uljepšati dan i upoznati Vas s novostima iz svijeta poznatih i slavnih.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.