IZBORI 2018.

PDA okuplja sve patriotske snage, poručeno iz Aljkovića

Sinoćnji gost iz Lukavca Almir Sakić, s obzirom na to da dolazi iz zdravstvenog sektora, govorio je o stanju u zdravstvu

E.Sk.

23.9.2018

Pokret demokratske akcije nastavio je predizbornu kampanju ogranizovanjem skupa u povratničkoj mjesnoj zajednici Aljkovići. Pred velikim brojem okupljenih mještana na sportskom poligonu obratili su se: Said Muhić kandidat PDA za Predstavnički dom Parlamenta FBiH i kandidati PDA za Skupštinu TK Almir Sakić, Mirsad Bećić i Azra Kahrimanović.

Patriotskim govorom prisutnima se prvi obratio Said Muhić koji je govorio o kandidatima sa liste PDA i ljudima koji su cijeli svoj život stvarali nove materijalne vrijednosti i borili se za opstanak države i svih njenih građana.

- Oni koji misle da su u pravu, nisu upravu, oni koji se nalaze u konkurentskim partijama, a pogotovo u SDA, oni nisu patriotska snaga. Koliko je to komandanata bataljona, komandanata četa, divizija, korpusa, komandanata armije BiH koji se nalaze u njihovim redovima. Ja vam odgovorno tvrdim da takvih nemaju. PDA okuplja sve te patriotske snage, kazao je Muhić i dodao da PDA u svojim redovima ima ono što nema nijedna druga stranka na političkoj sceni, ima čovjeka koji jedini u BiH ima najviše ratno priznanje Zlatni ljiljan sa zlatnim vijencem kao i komndanta Živiničkih osa.

Sinoćnji gost iz Lukavca Almir Sakić, s obzirom na to, da dolazi iz zdravstvenog sektora govorio je o stanju u zdravstvu.

- Formirali smo zdravstveni savjet u okviru kojeg već radimo na izradi strategija za svaku općinu kako bi stanje zdravstvene zaštite bilo što efikasnije i pristupačnije svim korisnicima, kazao je Sakić, te naglasio da PDA ima ljudske i materijalne kapacitete koji na najbolji mogući način mogu popraviti trenutno stanje u Tuzlanskom kantonu.

U proteklom periodu PDA je sprovodio aktivnosti i na rješavanju putne blokade u kojoj se nalazi Tuzlanski kanton, te ekonomskog i društvenog razvoja o kojem je govorila Azra Kahrimanović.

- Na adekvatan način je potrebno koristiti prirodne resurse, realizirati velike energetske projekte, termoelektranu u Banovićima, Tuzli i Kaknju, a samim tim i stvoriti uslove za nova radna mjesta jer je enrgetika pokretačka snaga Bosne i Hercegovine, navela je Kahrimanović.

Istog mišljenja je i Mirsad Bećić koji je u svom obraćanju prisutnima u Aljkovićima kazao da bez izgradnje elektroenergetskih objekata nema sigurnog rada u rudnicima kao ni povećanja broja zaposlenih.

- Ljudi koji vode Koncern do sada su izgubili 4 hiljade radnih mjesta, a sam rudnik Kreka je izgubio 2 hiljade radnih mjesta. Ako to preslikamo na Banoviće to znači da bi nakon uključenja u Koncern i Banovići izgubili 2 hiljade radnika. Nećemo im to dozvoliti jer mi imamo cilj koji ćemo ostvariti zajedno sa vama, kazao je Bećić i dodao da PDA ima ljude koji to znaju i mogu uraditi zbog budućih generacija, te da Banovići i Tuzlanski kanton nikada neće imati bolju šansu i boljeg vođu da napravi privredni iskorak.

Naredni predizborni skup na kojem će se ponovo okupiti kandidati PDA za Opće izbore 2018. i Izborni štab PDA Banovića na čelu sa predsjednicom Elzinom Pirić zakazan je za 24. septembar u Treštenici sa početkom u 18 sati.


Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+6
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.