IZBORI 2018.

Jahić: PDA Doboj-Istok ima mlade, uspješne i obrazovane kandidate kojima treba pružiti šansu

Odlazak mladih iz ove države trebamo zaustaviti, a time i dosadašnju politiku

E. Sk.

E. Sk.

23.9.2018

Više od 1.000 članova i simpatizera prisustvovalo je jučer centralnom predizbornom skupu povjereništva Općinskog odbora PDA Doboj-Istok, na kojem su predstavljeni kandidati ove općine za opće izbore 2018. u Bosni i Hercegovini. 

Ovom je prilikom istaknuto da je ideja osnivanja PDA vezana za predsjednika Mirsada Kukića, na osnovu njegovog višedecenijskog rada i zalaganja za razvoj privrede i društva općenito, kao i da politička organizacija od svog osnivanja bilježi veliki rast novih članova.

Almir Jahić, predsjednik povjereništva PDA Doboj-Istok i istaknuti privrednik s ovog područja, ukazao je na značaj i ulogu mladih u društvu.

- Naša općinska organizacija ima najmlađe kandidate na listama za predstojeće opće izbore, koji su uspješni i obrazovani i kojima treba pružiti šansu. Odlazak mladih iz ove države trebamo zaustaviti, a time i dosadašnju politiku. Stoga sam odlučio da podržim čovjeka koji je imao hrabrosti reći "ne" takvim politikama, čovjeka koji želi ravnopravan status svih građana, a to je Mirsad Kukić - istakao je Jahić. 

Prisutnima su se obratili i Admir Huskanović, kandidat za Predstavnički dom Parlamenta FBiH, izborna jedinica 2, i predsjednik Općinskog odbora PDA Gračanica, zatim Husein Topčagić, nosilac liste za Predstavnički dom Parlamenta FBiH, izborna jedinica 2, ujedno i predsjednik gradačačke općinske organizacije ove stranke, te Elzina Pirić, nosilac liste za Predstavnički dom Parlamenta BiH, izborna jedinica 4, i predsjednica Općinskog odbora PDA Banovići.

Centralnom predizbornom skupu prisustvovao je i Mirsad Kukić, predsjednik PDA, kojeg su spektakularno dočekali i pozdravili članovi i simpatizeri stranke.


Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.