REAKCIJA

Duraković nakon što su okačeni plakati SDA po džamiji: Vjerski objekti se ne bi smjeli koristiti u nečije predizborne kampanje

Piše: Avaz.ba

23.9.2018

Nezavisni kandidat za potpredsjednika manjeg bh. entiteta Republika Srpska Ćamil Duraković reagirao je na društvenim mrežama zbog isticanja i korištenja vjerskih i vakufskih objekata u nečije predizborne svrhe.

U ovom slučaju radi se o džamiji u Bratuncu na kojoj su okačeni plakati Ramiza Salkića iz SDA.

Duraković je na Facebooku između ostalog napisao da se vjerski i vakufski objekti ne bi smjeli koristiti u svrhu nečije predizborne kampanje.

Njegovu objavu prenosimo u cjelosti:

- Kao nezavisni kandidat za potpredsjednika entiteta Rebublika Srpska koristim priliku da reagiram na ovakve pojave. Smatram da se vjerski i vakufski objekti ne bi smjeli niti trebali koristiti u svrhu nečije predizborne kampanje. Koliko se sjećam i Islamska zajednica se odredila neutralno prema kandidatima. Isto tako pretpostavljam da će se s mojim razmišljanjem složiti većina građana Bosne i Hercegovine. Ja ovo sebi nikada ne bih dopustio. U pitanju je, kao što vidite, džamija u Bratuncu. Za ovo je Ramiz Salkić, pretpostavljam, dobio i neko odobrenje od lokalnog Medžlisa IZ Bratunac?! Najuljudnije bih zamolio vrh Islamske zajednice u BiH da hitno reagira, uvjeren sam da hoće. Ovo mora biti uklonjeno i ne služi na čast niti gospodinu Salkiću niti Islamskoj zajednici u BiH u cjelini. Izražavam svoje duboko žaljenje zbog situacija na koje moram reagirati na ovakav način i situacije koja će zasmetati većini čestitih Bošnjaka vjernika. Ovim se ni u kom slučaju ne doprinosi bošnjačkom jedinstvu tamo gdje ono nikako ne bi smjelo biti dovedeno u pitanje, a to su naše džamije - napisao je Duraković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.