BANJA LUKA

Dragičević: Ako do 5. oktobra ne kažu ko je ubica, neće biti izbora!

BN TV

23.9.2018

Davor Dragičević i članovi Grupe “Pravda za Davida” ne odustaju od svojih zahtjeva. Mirno i dostojanstveno obratili su se nadležnim institucijama da do utorka izađu u javnost sa imenima ubica i saučesnika, prenosi BN TV.

Ko je oteo i ubio Davida Dragičevića? Odgovore na ova pitanja okupljeni na Trgu Krajine očekuju već pola godine. U svojoj borbi su istrajni jer se, kako kažu, za istinu i pravdu vrijedi boriti.

- Pitaju me - Odakle mi snaga? Ubilo mi dijete, koja snaga i koja hrabrost? Nema ga, ne može se vratiti. Ubilo mi dijete. Da li to treba nekome objašnjavati - upitao je Davor Dragičević.

Davidov otac Davor Dragičević ponovio je da izbora neće biti.

- Neće biti izbora. Šta su uradili za ove godine? Do 5. oktobra pozivam sve časne ljude da izađu i javno kažu pred narodom ko je ubio Davida – istakao je Davor.

Davor Dragičević zajedno sa članovima grupe “Pravda za Davida” već tri dana i tri noći provodi na Davidovom trgu. Zahvalni su svima onima koji ih obilaze i pružaju nesebičnu podršku.

- Zahvalni smo građanima koji nas obilaze dok spavamo na trgu. Sinoć sjedim zamotana, dva su sata ujutru a ja nisam pospana ni umorna. Prilazi dječak, nosi pune kese sokova i slatkiša, došao je samo da nas obiđe. Nakon njega idu još dva dječaka, vraćaju se iz grada i mole nas da im kažemo šta nam treba i šta mogu da učine za nas - ispričala je Daniela Ratešić – Došen.

Sa trga neće otići dok god ne budu poznate okolnosti pod kojima je tragično nastaradao David Dragičević. Mirno i dostojanstveno, bit ćemo i narednih dana na trgu, u isto vrijeme i na istom mjestu - poručili su okupljeni građani.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.