NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Nemar Vlade koštao nas milijarde KM

Avaz.ba

24.9.2018

"Dnevni avaz", najtiražniji bh. politički dnevnik, u svom današnjem printanom izdanju otkriva kako Osman Mehmedagić zvani Osmica, direktor Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH, koristi blokadu rada Zajedničke komisije za nadzor nad radom OSA-e, kojoj je dužan podnositi izvještaje o trošenju budžetskog novca, da bi povećao trošak za reprezentaciju u OSA-i sa sadašnjih 60.000 KM godišnje na 120.000 KM. Iako ga je Vijeće ministara BiH već jednom odbilo, on je podnio ponovo inicijativu da se iznos troškova za čašćavanje gostiju sa mjesečnih 5.000 KM, poveća na 10.000 KM.

Naši novinari istražili su šta se krije iza afere „Scout“ i ko je iz BiH prodavao hrvatskim trgovcima rakete, haubice i drugo oružje.

Donosimo i skandalozno otkriće o tome kako se u sivoj ekonomiji u BiH godišnje izgubi četvrtina bruto domaćeg proizvoda, odnosno saznajemo o kolikom je gubitku riječ izraženom u milijardama maraka. Glavni krivac za to je Vlada FBiH.

Naš kolumnista Bakir Hadžiomerović u današnjoj „Minuti“ analizira prošlosedmično okupljanje režimske elite na otvorenju jednog luksuznog hotela u Sarajevu, pa konstatira da se sad vlasti mogu „pohvaliti“, osim famoznim trotoarom, još „jednim infrastrukturnim projektom“.

Enver Kazaz, profesor Filozofskog fakulteta u Sarajevu, u današnjem autorskom tekstu za „Dnevni avaz“ piše o tome kako je u Izetbegovićevom političkom kazamatu SDA na svim poljima, prije svega ekonomskom, političkom, kulturnom i vjerskom, destruirala Bošnjake.

Vedad Ibišević, s pravom je kao najbolji bh. strijelac u historiji Bundeslige, danas u „Avazu“ – Ličnost dana.

Otkrivamo da polovina fakulteta u BiH nije upisana u registar, te saznajemo da se na diplome iz BiH u inozemstvu gleda sa sumnjom zbog velikog broja privatnih fakulteta.

Saznajte i šta piše u prvom izvještaju Ureda OSCE-a za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) , a koji se bavio predizbornom atmosferom i ponašanjem aktera predstojećih općih izbora 7. oktobra.

Donosimo i glavne poruke Fahrudina Radončića, lidera SBB-a, i drugih kandidata te stranke za predstojeće izbore sa spektakularnih skupova održanih sinoć u Banovićima, Kladnju i Olovu.

- Bakir je napravio Kukićevu stranku, jer je zanemario narod i interese ovog kraja i Tuzlanskog kantona - poručio je Radončić iz Banovića. Snažne poruke lider SBB-a uputio je i iz Kladnja i Olova.

Istražili smo i sve detalje pogibije Fuada Bećirovića u subotu uvečer, u blizini Gračanice.

Novinari „Avaza“ saznali su da je Hasibu Redži, osuđenom jer je usmrtio automobilom Samru Aliefendić u januaru 2016. godine, smanjena zatvorska kazna.

Bili smo u Bosanskoj Dubici i saznali šta je sa grafikom „Glava muškarca“ slavnog Pabla Pikasa (Piccaso), o kojem se prije četiri godine digla „velika prašina“.

Pročitajte i intervju s Amerom Kapom, direktorom Centra „Skenderija“ u Sarajevu, koji najavljuje nove pothvate u ovom centru, koji je već podigao „iz pepela“.

U „Dnevnom avazu“ danas čitajte revijalni prilog „Sport“ u kojem legendarni Slobodan Čobo Janjuš najavljuje sjajan projekt naredne godine u našoj zemlji, govori o golmanima u našoj nogometnoj reprezentaciji, ali i o svojim iskustvima u Las Vegasu.

U „Sportu“ pročitajte i zašto Amel Tuka smatra da naši treneri i dalje rade po ruskom sistemu, te zašto je Ademiru Smajloviću najdraži gol protiv Partizana.

Za „Sport“ još govore i Kemal Alihodžić, Hasna Tukić, Nedžad Selimović...

U našem listu i danas ćete naći Vaš kupon za učešće u nagradnoj igri najtiražnijeg bh. lista „Kupone spoji, auto osvoji“. Svako kolo je nova šansa da osvojite neku od vrijednih nagrada, a možda ste baš Vi sretnik koji će osvojiti automobil u superpremiji.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.