IZBORI 2018.

Koalicija Hrvatsko zajedništvo: Mi nismo isti kao oni i nikada nećemo ni biti

Mi u svom programu centralno mjesto dajemo borbi protiv korupcije i kriminala

Arhiv

Avaz.ba

24.9.2018

Koalicija Hrvatsko zajedništvo nema nikakve veze (izuzev članstva u HNS-u) s koalicijom okupljenom oko HDZ-a BiH, koji je uzurpirao naš naziv i slogan i prilagodio ih sebi, kako bi zbunio glasačko tijelo u BiH.

S njihovih mnogobrojnih jumbo plakata širom BiH, koji su plaćeni vašim novcem, gledaju nas nasmiješena lica već istrošenih političara uz slogan „Narod i domovina“ i program pod nazivom "Zajedništvo". Ponovno skrećemo pažnju javnosti kako je i jedno i drugo vlasništvo Koalicije Hrvatsko zajedništvo, što su „intelektualci“ iz stožerne stranke u Hrvata jednostavno plagirali, samo redoslijed obrnuli, kako bi zbunili birače u BiH. Također, još jednom napominjemo kako smo naše slogane zaštitili kod Instituta za intelektualno vlasništvo BiH.

Naš i njihov program, naše viđenje budućnosti hrvatskoga naroda, kao i druga dva naroda i svih građana u BiH, ni u kojem segmentu nisu isti, izuzev crte ispod koje nećemo ići, a to je ravnopravnost i konstitutivnost i Hrvata i Srba i Bošnjaka u ovoj zemlji. Mi u svom programu centralno mjesto dajemo borbi protiv korupcije i kriminala, a oni o tome ne progovaraju ni riječi, a zna se iz kojeg razloga.

S terena dobivamo upozorenja kako su ljudi zaista zbunjeni jer ne znaju ko je ko, odnosno koji je „hrvatski blok“ onaj pravi, a koji krivi, što je rezultat specijalnog rata koji se na taj način vodi protiv Koalicije Hrvatsko zajedništvo. Zato još jednom upozoravamo birače da mi ne stojimo iza slogana „Narod i domovina“, jer mi nismo rastjerali hrvatski narod iz BiH širom svijeta i nismo opljačkali domovinu koje su vladajućoj strukturi puna usta. Ako imaju hrabrosti, neka kažu javnosti ko je i na koji način doveo narod u BiH do ovoga beznađa, ko je i na koji način opljačkao javna poduzeća, ko je doveo "Aluminij", taj ekonomski gigant od kojeg žive hiljade porodica, na ovako niske grane, ko želi oteti pošteno zarađeni novac freelancerima donošenjem dvojbenih zakona, ko je četiri godine blokirao oko 300 miliona eura za izgradnju novih dionica autoceste, a odblokirao ih sada pred izbore; ko je školstvo doveo na ovako niske grane, ko je posvađao i izmanipulirao braniteljsku polulaciju i još puno grijeha uz sedam srmtnih koje su počinili.

Zato još jedno upozorenje svima koji se još dvoume oko toga ko je ko: nas ćete prepoznati po puno manjem broju izlijepljenih plakata jer nemamo novca za bacanje, po našem potpisu "Hrvatsko zajedništvo", po našoj kandidatkinji Diani Zeleniki, koja neustrašivo ukazuje na sve propuste i promašaje svojih protukandidata, po skromnosti i odlučnosti provesti zacrtano u našem programu jer mi, uz cilj koji želimo postići, nudimo i sredstva za postizanje toga cilja. I na koncu prepoznat ćete nas po tome što nikada nismo i nećemo izdati svoj hrvatski narod i vjeru svojih očeva. 



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.