IZBORI 2018.

NBP raskinuo koaliciju sa Šepićevim Nezavisnim blokom: Ne pristajemo na pijanke i alkohol

Politika se mora voditi jasnim etičkim kodeksom, a Novi bošnjački pokret neće dozvoliti da upadne u zamku odsustva i poštivanja vjerskih osjećaja i normi

Koalicija potpisana 14. juna

Avaz.ba

24.9.2018

Novi bošnjački pokret (NBP) odlučio je na sjednici Predsjedništva da raskine predizbornu koaliciju s Nezavisnim blokom, koja je potpisana 14. juna 2018. godine, saopćeno je iz ove stranke. 

– Razlog za raskidanje koalicije je taj da NBP ne želi dati legitimitet načinu na koji Nezavisni blok provodi svoje predizborne aktivnosti – uz pijanke i konzumiranje alkohola.  

Ne želimo da se svrstamo ni u tom, ni u bilo kojem drugom smislu, ni pogledu, u kategoriju pojedinaca i kolektiva kojima je odumro osjećaj da su pripadnici islamske vjeroispovijesti. 

Politika se mora voditi jasnim etičkim kodeksom, a Novi bošnjački pokret neće dozvoliti da upadne u zamku odsustva i poštivanja vjerskih osjećaja i normi.

Ovaj čin nije kompatibilan s našim etičkim kodeksom, a u dokumentu koji smo potpisali jasno je precizirano da će bilo kakvo kršenje etičkog kodeksa biti kažnjivo raskidom ugovora - piše u saopćenju za javnost koje potpisuje Mirsad Ćosić, predsjednik Novog bošnjačkog pokreta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.