IZBORI 2018.

Predizborni skup u Treštenici: U bolje sutra samo uz PDA i Mirsada Kukića

Poručeno da se radi o stranci koja se zalaže za razvoj i napredak lokalnih zajednica, a samim tim i napredak države BiH

Avaz.ba

24.9.2018

Pred velikim brojem pristalica i simpatizera PDA večeras je održan predizborni skup u mjesnoj zajednici Treštenica. Na skupu su govorili kandidati PDA iz prijateljskih opština Živinice, Doboj Istok i Tuzla kao i kandidat iz Banovića.  

Kandidatkinja PDA za Skupštinu TK Narcisa Šiljegović iz Živinica okupljenima je poručila da se zajedničkim snagama trebamo boriti za razvoj ove dvije opštine.

- Ponosna sam što je Pokret demokratske akcije i u Živinicama sve jači i što sam učestvovala u stvaranju jednog novog doba u politici BiH. Dobili smo priliku za jednakopravnost, dobili smo priliku da se dokažemo, da dokažemo da smo jednako sposobni u odlučivanju i donošenju odluka za stvaranje boljeg amibijenta života u Banovićima i Živinicama, kao i ostalim općinama TK i BiH - kazala je Šiljegović.

Edin Dedić kandidat PDA za Skupštinu TK iz Doboj Istoka ponovio je da se PDA zalaže za jedinstvo i interese običnog čovjeka istaknuvši da PDA jedino daje priliku mladim ljudima koji će u budućnosti sigurno raditi na promjeni socijalne politike, kojom će se osigurati ravnopravan status najosjetljivijih kategorija.

Obraćajući se prisutnima kandidatkinja PDA za Skupštinu TK Senija Husić iz Tuzle akcenat je stavila na stvaranje ambijenta u kojem će mlade generacije preuzeti odgovornost za sudbinu BiH, kako bi njen razvoj odredile prema svojoj viziji budućnosti.

- Građanima TK potrebna je ravnopravnost u odnosu na druge kantone. Potrebno je da im se obezbijede uslovi za rad i dostojanstven život. Za to nam je potreba vaša podrška i povjerenje, posebno povjerenje građana Banovića koji su uzor svim drugim opštinama - istakla je Husić.

Na večerašnjem skupu promovisana je snaga i jedinstvo Pokreta demokratske akcije o kojem je govorio kandidat PDA za Skupštinu TK Rasim Dostović.

- Mi trebamo Vladu koja će podržati naše investicije, mi trebamo Vladu koja će potpisati garancije za brži napredak, za brži ekonomski rast i brži ulazak u EU i NATO pakt što je jedino moguće uz Pokret demokratske akcije i njenog osnivača dr. Mirsada Kukića, čovjeka koji je osnovao stranku po mjeri svih njenih naroda i građana - kazao je Dostović.

Večeras sa predizbonog skupa PDA iz Treštenice poslata je jasna poruka i poziv svim prisutnima da 07. oktobra svoje povjerenje daju Pokretu demokratske akcije, stranci koja se zalaže za razvoj i napredak lokalnih zajednica, a samim tim i napredak države BiH.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.