BIHAMK

Saobraćaj u BiH odvija se nesmetano, oprez vozačima zbog magle

Ilustracija

Avaz.ba

25.9.2018

Magla u jutarnjim satima smanjuje vidljivost u višim predjelima, kotlinama i uz riječne tokove. Izdvajaju se putevi u dolinama rijeka: Bosne, Spreče, Lašve i Save. Sitniji odroni zemlje ili kamenja, mogući su na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja. U južnim krajevima upozorava se na jake udare vjetra. Na svim putnim pravcima savjetuje se opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Zbog radova na rekonstrukciji mosta preko rijeke Vrbas, na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini, navodi BIHAMK. 

U toku su radovi na sanaciji mosta na magistralnom putu M-5 na ulazu u Ključ, tako da vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Sanacioni radovi izvode se i na autoputu A-1 na dionicama Sarajevo zapad-Lepenica i Visoko-Kakanj, kao i na magistralnim putevima M-18 Semizovac- Olovo-Kladanj i M-16 Banja Luka-Crna Rijeka-Jajce.

Radovi na rekonstrukciji mosta preko rijeke Usore izvode se na regionalnom putu R-474 Jelah-Piljužići, zbog čega je na ovoj dionici na snazi obustava saobraćaja. Alternativni pravac je Jelah Polje-Sivša-Tešanjka-Jelah, dok vozila do 7,5 t. mogu koristiti i pravac Jelah Polje-Kalošević-Jelah.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.