IZBORI 2018. Jaka ekonomska država je ono što nam treba

PDA Bosanska krajina - Prijedor: Vrijeme je za promjene

Svoj program ova stranka bazira na ekonomiji, poručeno je sa skupa

D. S.

Foto: M.Z.


Primarijus doktor Azra Pašalić, nosilac liste Pokreta demokratske akcije (PDA) Bosanska krajina - Prijedor u Izbornoj jedinici 1 za NSRS, poručila je danas s konferencije za novinare da je PDA partija koja itekako vodi računa o ekonomiji.

- Jaka ekonomska zajednica, jaka ekonomska država to je ono što nam treba, kako nam ne bi odlazili mladi ljudi. U PDA imamo i program stipendiranja studenata, program zapošljavanja mladih ljudi, programe po kojim bi se ideje iz Tuzlanskog i ekonomski najprosperitetnijeg kantona u BiH prelile u RS i našu lokalnu zajednicu koja je baza svega - rekla je Pašalić i dodala da je PDA podržala još jednu humanitarnu akciju, gradnju kuće za osmočlanu porodicu Milinković iz Prijedora.

Halid Muslimović, kandidat PDA za NSRS u Izbornoj jednici 1, rekao je danas „da je konačno vrijeme za promjene“.

- To narod i vidi. I osjeti i zna. PDA je nešto novo na političkom nebu BiH koja svoj program bazira na ekonomiji. Nudi mogućnost mladim ljudima da ostanu ovdje, da se školuju i zapošljavaju. To je multietnička stranka koja može promijenti sve što ne valja, a koliko vidimo, ništa ne valja - poručio je Muslimović.

Više o:

PDA Izbori 2018
NA VRH

Podijeli članak na