IZBORI 2018.

PDA Bosanska krajina - Prijedor: Vrijeme je za promjene

Svoj program ova stranka bazira na ekonomiji, poručeno je sa skupa

M.Z.

D. S.

25.9.2018

Primarijus doktor Azra Pašalić, nosilac liste Pokreta demokratske akcije (PDA) Bosanska krajina - Prijedor u Izbornoj jedinici 1 za NSRS, poručila je danas s konferencije za novinare da je PDA partija koja itekako vodi računa o ekonomiji.

- Jaka ekonomska zajednica, jaka ekonomska država to je ono što nam treba, kako nam ne bi odlazili mladi ljudi. U PDA imamo i program stipendiranja studenata, program zapošljavanja mladih ljudi, programe po kojim bi se ideje iz Tuzlanskog i ekonomski najprosperitetnijeg kantona u BiH prelile u RS i našu lokalnu zajednicu koja je baza svega - rekla je Pašalić i dodala da je PDA podržala još jednu humanitarnu akciju, gradnju kuće za osmočlanu porodicu Milinković iz Prijedora.

Halid Muslimović, kandidat PDA za NSRS u Izbornoj jednici 1, rekao je danas „da je konačno vrijeme za promjene“.

- To narod i vidi. I osjeti i zna. PDA je nešto novo na političkom nebu BiH koja svoj program bazira na ekonomiji. Nudi mogućnost mladim ljudima da ostanu ovdje, da se školuju i zapošljavaju. To je multietnička stranka koja može promijenti sve što ne valja, a koliko vidimo, ništa ne valja - poručio je Muslimović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.