REAKCIJA Informacija nakon 7. oktobra

Cvijanović: Srbija ima ozbiljne službe, Vučić rekao ono što već znamo

U Zvorniku komentirala tvrdnju da zvaničnici susjedne države "posjeduje frapantne dokaze o miješanju zapadnih sila u izbore u RS"

Fena
25.09.2018 15:34

Foto: Arhiv

Predsjednica Vlade Republike Srpske (RS) Željka Cvijanović tvrdi da je Srbija ozbiljna država i ima ozbiljne službe te da vlast u tom bh. entitetu već odavno zna ono što je i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao o "umiješanosti zapadnih sila" u izbore u RS.

- Srbija ima razne mogućnosti da dođe do određenih informacija. Sigurna sam da ćemo nakon izbora dobiti te informacije za koje mi već dosta toga i znamo – izjavila je Cvijanović u u Zvorniku komentirajući Vučićevu tvrdnju da "posjeduje frapantne dokaze o miješanju zapadnih sila u izbore u RS", o "čemu će iznijeti dokaze nakon izbora".

Cvijanović je ustvrdila da se Vučić ne miješa u izbore u RS, već institucionalno nastoji pomoći lokalnim zajednicama u tom bh. entitetu.

- Nažalost, čuli smo člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića, koji je upozorio da se Srbija ne treba miješati u izbore, smatrajući pod tim to što Srbija ovdje izgradi školu, put. Ivanić pri tome nikada nije htio reći da se upravo stranci miješaju u izbore u BiH, imaju svoje favorite, upumpavaju sredstva protiv aktuelne vlasti u RS... - rekla je Cvijanović.

NA VRH